Kék színű bor? Ne már!

Senki se kérte, úgyhogy most itt van: kisvártatva elöntheti az európai piacot a kék színű bor. A meglepően világos innivalót spanyol borászati startupként a Gik kutyulta össze, a zamata állítólag édes, és hűtve kell felszolgálni.

Az Eater úgy értesült, hogy a bor a színét antocián (a szőlőszemek héjában található pigment) és indigó (a festő csülleng – Isatis tinctoria – nevű növényből kivont festék) egyvelegétől veszi kölcsön, illetve egy bizonyos kalóriamentes édesítőt is tartalmaz magában. Az íze leginkább egy édes fehérboréhoz hasonlít.

A Gik megérti, ha ez az egész számunkra egy kicsit bizarr, elvégre legtöbben a jól bejáratott színekhez (vörös, fehér, rozé) szoktunk hozzá. A cég csupán egy kicsit ki szerette volna tágítani a horizontunkat.

„Mi hiszünk a kreatív forradalomban – olvasható a társaság weboldalán. – Újítani akarunk, és célunk hogy új dolgokat hozzunk létre.”

Vajon én személyesen is megízlelhetem ezt a kék katyvaszt? – kérdezi ön. Ha Európában lakik (viszonylag) szerencsés, ugyanis a tavalyi visszafogott spanyolországi start után a következő pár hónapban a francia, a holland, a brit és a német piacon is megveti lábát a készítmény.

Szerző: Zamaróczy Ádám
Forrás, fotó: Turizmus Online, Élelmiszer Online, Mashable