Healthy Choice a Danubiusnál

A nemzetközi gasztronómiában jelentkező új trendek, a hagyomány és evolúció, valamint a gasztroglobalizáció a legnagyobb hazai szállodalánc, a Danubius Hotels esetében is meghatározóak. Folyamatosan megújulni képes konyháikban a kor szellemének és a vendégek igényeinek megfelelően a legújabb konyhai technológiákat és a legkorszerűbb ételkészítési módokat alkalmazzák.

A dietetikus közreműködésével kialakított Healthy Choice kínálatban nem csak az egészséges táplálkozás kap fontos szerepet, hanem az élvezeti érték is: a kínálatban az egészséges életmód követelményeinek megfelelő ízletes, jellegzetes tradicionális ételek szepelnek. Kiemelt hangsúlyt kapnak a friss zöldségek és gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, diófélék és magvak, előnyben részesül a sovány fehér húsok és halak használata, valamint mellőzik a mesterséges, iparilag előállított sókat, cukrokat és transzzsírsavakat. Az ételek alacsony, 10% alatti zsírtartalma követelmény, akárcsak a telített zsírsavak elhagyása. A büfé- és á la carte-kínálat valamennyi Healthy Choice-ételét logóval látják el, melyen feltüntetik az étel kalóriatartalmát, valamint azt, hogy a fogás nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, cukrot, illetve glutént.

A Danubius Health Spa Resort szállodákban a konferenciaszünetekben felszolgált ételek kapcsán is nagy hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás, amely a magas szénhidráttartalmú pogácsa-aprósütemény-miniszendvics kombináció helyett a teljes kiőrlésű kenyereket, fehér húsokat, halféléket, nyers zöldségeket és friss gyümölcsöket kínálja. A könnyű ételek segítségével a résztvevők vércukorszintje kiegyenlített marad, sőt a koncentrációs képességüket is növeli – így járulhat hozzá az ízletes étel a rendezvény sikeréhez. Good food, good business – ahogyan a Danubius Healthy Break szlogenje hirdeti.