A szőlő hét csodája

Védi a szívet, támogatja a fogyókúrát, erősíti az immunrendszert. Ez csupán három a szőlő szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaiból. A Thermalfurdo.hu összegyűjtötte kedvenc őszi gyümölcsünk legnemesebb tulajdonságait.

1. Okosan fogyasztva támogatja a fogyókúrát

A Georgia Egyetem egyik tudósa nemrég végzett kutatási eredményében megállapította,  hogy a színes szőlő drasztikusan csökkenti a sejtek zsírmegtartó képességét, így egyértelműen segíti azok távozását a szervezetből, így kis mennyiségben fogyasztva segíti a fogyókúrát. Glikémiás indexe alacsony, tehát fogyasztásával nem következik be magas vércukorszint emelkedés, nem tör ránk rövid időn belül a „farkaséhség”. Étkezések előtt érdemes pár szem szőlőt megenni, mert igen laktató, így utána nem tud az ember túl sokat enni.

2. Védi a szívet

A kutatás azt is bizonyította, hogy a szőlő képes javítani a vérerek tágulásán, tehát megkönnyíti a véráramlást a szervezetben. A tudományos eredményben az is szerepel, hogy a kísérlet során bebizonyosodott, hogy már napi egy adag szőlő elfogyasztása is csökkenti a szívroham kockázatát.

3. Erősíti az immunrendszert

A gyümölcsben többfajta polifenol tálható, melyek gyulladásgátló hatásúak és fokozzák a szervezet ellenálló erejét – nem véletlen, hogy a szőlőt hagyományosan a lábadozó betegek „gyógyszerének” tartják.

4. Felgyorsítja az agyműködést

Az egyik svájci egyetemen arra vonatkozóan végeztek kutatásokat, hogy vajon a szőlő milyen hatással van agyunk működésére. Kimutatták, hogy a szőlő héjában található vitaminok és ásványi anyagok segítik agyunk védelmi funkcióit és eltüntetik az agyat károsító szabadgyök kezdeményeket, így védenek az Alzheimer-kór ellen. De a szőlőszem nemcsak védelmi, hanem fejlesztési funkciót is betölt, hiszen a tanulmány szerint a megnövekedett véráramlás miatt agyunk teljesítő képessége is szinte a duplájára nő.

A teljes cikket a Termalfurdo.hu oldalon olvashatja.