Zeneszüret – Fókuszban a tánc

Szóljanak a fanfárok, dobogjon a mediterrán ritmus, éltessük a táncot szeptember 27. és október 2. között a Zeneszüret Fesztiválon!

Szóljanak a fanfárok, dobogjon a mediterrán ritmus, éltessük a táncot szeptember 27. és október 2. között a Zeneszüret Fesztiválon! Looper koncert, zenelépcsők, spanyol tüzű táncprogramok, tér-zenék és a hazánkban koncertező Londoni Filharmonikus Zenekar hangversenye nyitja Pécs őszi klasszikus zenei fesztiválját.

Az ötödik alkalommal megrendezett zenei forgatag idén a tánc átlényegítő, megszentelő ereje előtt tiszteleg. A komolyzenét és a társművészeteket előtérbe helyező programok a már jól ismert és szeretett impozáns terek mellett rendhagyó helyszíneken is – lépcsőkön, botanikus kertben, piacokon – közel hozzák a zenét a Pécsre látogatókhoz.

A klasszikus muzsika kiváló komponistái és előadói mellett kísérőrendezvényeken ismerkedhetünk a klasszikus zene megkapó, mindannyiunknak szóló varázsával a zene és a tánc sokszínű prizmáján keresztül.

A programokról részletes információk a www.zeneszuret.hu és a www.facebook.com/zeneszuretfesztival oldalakon olvashatók.