XII. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

Június 20. és július 1-je között a XII. Levendula Fesztivál és Levendula Hetek rendezvényre várják a szervezők a látogatókat Tihanyba.

Június 20. és július 1-je között a XII. Levendula Fesztivál és Levendula Hetek rendezvényre várják a szervezők a látogatókat Tihanyba.

A Levendula Ház Látogatóközpontban a látogatók megtekinthetik a levendula lepárlás folyamatát és előadást hallgathatnak a levenduláról, lesznek levendulás kézműves foglalkozások is, illetve az érdeklődők megkóstolhatják a levendula teát . A Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levenduláról interaktív kiállítást, filmet tekinthetnek meg, a levendulás ajándékboltban pedig mindenki kedvére válogathat. 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói – előreláthatólag június 20-tól június 26-ig minden nap 10-től 20 óráig - várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és a saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni. A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni.

A Levendula Fesztivált többek között koncertek, nordic walking túra, kiállítás, kézműves vásár, népi játékpark színesíti a település több helyszínén, a Tihanyi Bencés Apátságban pedig június 25-én este a barokk kor titkait ismerhetik meg szerzetesi idegenvezetéssel az érdeklődők.