Viadukt terasz a pesti alsó rakparton

Újra megnyílt a Viadukt terasz a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán.

A helyszín igazi kuriózum Budapesten: egy közösségi tér, amelyet nem a turistáknak szántak, és amelynek célja, hogy Budapest egy élhetőbb, jobb város legyen. Erről tanúskodik a gondosan összeállított programkínálat, amely minden korosztály számára kínál lehetőségeket, valamint az elérhető árú italkínálat is.

A teraszhoz tartozik egy, a 2-es villamos vonala alatt elhelyezkedő, 80 méter hosszú, hűvös belső tér is, amely anno raktárként, majd vendéglőként funkcionált. A nehéz, míves, zöld kapuk mögött egy új világ tárul a látogatók szeme elé: egy egyedülálló, indusztriális stílusú környezet, amelyben a művészet és a kortárs kultúra központi szerepet kap.

Ebben a térben ugyanis folyamatosan váltakozó képzőművészeti és fotókiállítások kapnak helyet, amelyek célja a kortárs tehetségek bemutatása. Ezenkívül rengeteg workshop is várja a városlakókat, mindenféle témában: a zenétől a festésig, a városi életmódtól az utazásig.

A programok között kiemelt helye van a fenntarthatóságnak, de cél a közösségépítés is: a szervezők készülnek közös jógával, meditációval, és gyerekprogram is bőven akad. Esténként pedig változatos zenei rendezvények várnak mindenkit, aki élvezné a Duna-part különleges hangulatát.

Forrás: turizmus.com