Hagyományosan a húsvéti időszakban kapcsolnak nagyobb fokozatra a balatoni éttermek, egyre többen nyitnak ki hétköznap is, és egyre több helyen teszik ki az első asztalokat a teraszra.
Balatonakarattyától Almádiig
Spoon Il Mercato Restaurant, Balatonakarattya: Az olasz konyha március 30-tól újra beizzítják a pizzasütő kemencéket.
Szépkilátás Bisztró, Balatonakarattya: A 71-es út menti bisztrót 2 éve sodorta partra az újhullám, a hamburgereikre pedig tavasszal is lecsaphattok. Csak hétfőn nincsenek nyitva.
Gusto13, Veszprém: Az egykori Chianti a megszokott magas minőséget hozza, a korábban megszokottnál lazább stílusban.
Fricska, Veszprém: A Séd melletti terasz jó időben verhetetlen választás. A Fricska még kicsit keresi az útját, Mede Ádám távozott a tavalyi nyár után, a híres burger viszont továbbra is az étlap fő eleme maradt.
Oliva Hotel és Étterem, Veszprém: Tornyos Balázs konyhája egész évben működik Veszprém belvárosában. Igen, van a híres csokis desszertjükből is.
Villa Medici Hotel & Restaurant, Veszprém: Veszprém fényűző egész évben nyitva tart, lehet enni a Nosztalgia Kertben és fine dining vacsorázni a Brinkmann professzort és a Fekete Erdő Klinikát idéző környezetben.
Kerekes Pince, Balatonalmádi: Hétvégente már a főszezon előtt is kinyitja kapuit a hely, ahol pogácsa és ropi helyett ázsiai és olasz ízekhez is merészelnek nyúlni, ha borkorcsolyáról van szó.
Azt, hogy Alsóörstől Tihanyig, Vászolytól Köveskálig, Badacsonytól Keszthelyig, Balatonfenyvestől Siófokig mely éttermek várják a vendégeket, ITT olvashatja el.