Sárkányok a szállodában

Egy réges-régi tölgyfa szekrény titkos ajtaján át különös vendégek érkeztek a bükfürdői Danubius szállodába: egy csapat sárkánygyerek. A bükfürdői sárkánykalandok folytatódnak, méghozzá Balatonfüreden!

Egy réges-régi tölgyfa szekrény titkos ajtaján át különös vendégek érkeztek a bükfürdői Danubius szállodába: egy csapat sárkánygyerek. A bükfürdői sárkánykalandok folytatódnak, méghozzá Balatonfüreden!

A Sárkánykalandok I. - A bükfürdői kalamajka egy fordulatos mese, mely kisiskolások és mesét kedvelő felnőttek számára egyaránt élvezetes olvasmány. A kalandos történet párhuzamos világok eseményeit köti össze: az egyik egy mesevilág, a másik egy mozgalmas családi szálloda, a két világot pedig egy rejtélyes szállodai szoba köti össze.  A titkos szobát, benne a két világ közt átjárást biztosító tölgyfa szekrénnyel persze hamar felfedezik a szálloda legkisebb lakói és barátságot kötnek a felnőttek számára láthatatlan, mulatságos szereplőkkel.

A bükfürdői kalamajka sikere után nem volt kétséges, hogy lesz folytatás. A kétezer szeplős ikrek unokatestvérükkel, Fintorkával ezen a nyáron a Balatonnál nyaralnak. Még élénken élnek bennük a tavalyi élmények, amikor igazi sárkányokkal keveredtek csodálatos kalandokba. Vajon azóta sikerült újdonsült barátaiknak kiűzni világukból a Fagyurakat? Túl tudtak járni Mordbezár, a gonosz ármánykobold eszén, és visszatérhet a derű a meselények lakta Rejtekföldére?

A Sárkánykalandok második kötetében találkozhatunk Rejtekfölde meglepő és mókás teremtményeivel, végigkísérhetjük a tettre kész csapat fordulatos kalandjait, és talán fény derül a két világ közös titkára is.

Nemcsak a gyerekbarát szállodák ihlették meg az írót, hanem a történet is a szállodákat: a Danubius Bubbles Club életre keltette a történet elemeit, így a könyv valóban a valóságban folytatódik! A büki és hévízi Aqua, valamint a balatonfüredi Marina és Annabella szállodákban a kis vendégek felfedezhetik a történet szereplőit és helyszíneit. Minden gyerek megtalálhatja a neki való sárkánybarátot és programtípust, csak követni kell a buborékokat… A Danubius gyerekbarát szállodákban szakképzett animátorok, izgalmas játékokkal felszerelt játszótér, roskadozó gyermekbüfé, tematikus programcsomagok, babás nyaraláshoz szükséges felszerelések, napfénytől védett babamedence és játszószoba várja a kicsiket és nagyobbakat. A gyerekkedvezmény akár a 100 százalékot is elérheti.

A Sárkánykalandok tehát az idén Balatonfüreden folytatódnak. Felhőhegyi Balázs vidám és fordulatos meséjét ezúttal is Németh Gyula csodaszép illusztrációi keltik életre. A Sárkánykalandok II. -Balatonfüred lovagjai kapható a Danubius szállodákban, a Pagony könyvesboltokban és a www.jateknet.hu –n.