Csaknem száz program a Pápai Játékfesztiválon

Koncertekkel, miniolimpiával, játékkuckóval várja a családokat a június 17-én kezdődő Pápai Játékfesztivál. 

Koncertekkel, miniolimpiával, játékkuckóval várja a családokat a június 17-én kezdődő Pápai Játékfesztivál. A háromnapos rendezvény során mintegy száz program közül válogathatnak a látogatók.

A kísérőrendezvényekkel együtt 13 helyszínen, 15 koncertet kínálnak a szervezők az érdeklődőknek. A Várkert játékvárossá válik, színpadi programok, készségfejlesztő játékok, kézműves kirakodóvásár színesíti a kínálatot. A gyerekek számos népművészeti hagyománnyal és régi mesterségekkel ismerkedhetnek. A környezettudatosság jegyében több ökojátszóház nyílik a városban. Koncertek és gyermekelőadások is szórakoztatják a családokat, mások mellett ott lesz Rutkai Bori és Bandája, a Csiga Duó, a Szó és Kép Színpad.

A fesztivál másik helyszínén, a Fő téren fellép Rúzsa Magdi, az Irie Maffia és Demjén Ferenc. A Fő teret a diákok fantáziája és kreativitása öltözteti majd fesztivál-köntösbe: színes anyagokkal, krétával, maguk készítette zászlókkal.

Idén is lesz miniolimpia, ahol nyolc sportágban nyolc helyszínen több száz résztvevő mérkőzhet meg egymással.

A játékfesztivál kísérőrendezvényén, a Pápai Cseh Sörfesztiválon cseh söröket és ételeket kóstolhatnak a látogatók az Esterházy-kastély udvarán, ahol a labdarúgó Európa-bajnokság csapatainak is szurkolhatnak a futballrajongók.

Forrás: MTI