Panna cotta rozmaringos epres-rebarbara kompóttal

A Thermal Hotel Visegrád a következő tavaszias receptet ajánlja vendégei figyelmébe: Panna cotta rozmaringos epres-rebarbara kompóttal. 

A Thermal Hotel Visegrád a következő tavaszias receptet ajánlja vendégei figyelmébe: Panna cotta rozmaringos epres-rebarbara kompóttal. 

Hozzávalók:

Panna cotta: 1 rúd vanília, 4 dl tejszín, 4 dl tej, kb. 1 dkg zselatin

Epres-rebarbara kompót : 3 szál rebarbara, 5 dkg cukor, 2 dl víz, 10 dkg eper, kevés rozmaring

Elkészítés:  Először elkészítjük a panna cottát, melyhez a tejet, a tejszínt a vaníliával felforraljuk, majd a zselatinnal besűrítjük, és kivizezett formákba töltjük. Amíg ez kihűl, addig megcsináljuk a kompótot.
A vizet a cukorral  felforraljuk. Beletesszük a rozmaringot, a megtisztított és feldarabolt rebarbarát és epret, majd együtt felfőzzük, és a tűzről levéve kihűtjük.
Tálalás előtt a panna cottát tányérra borítjuk, és melléhalmozzuk az epres-rebarbara kompótot!

Jó étvágyat!   A Thermal Hotel Visegrád ajánlásával.

A szálloda aktuális ajánlatai: 
Gyermeknapi Visegrádi Vasárnap május 28-29. között! 
Kreinbacher borest – 2016.06.12. 19:00