Onyx-költemények húsvétkor a Gerbeaud-ban

A 2 Michelin csillagos Onyx étterem cukrásza készítette a Gerbeaud húsvéti signature desszertjét.

A 2 Michelin csillagos Onyx étterem cukrásza készítette a Gerbeaud húsvéti signature desszertjét.

Új ínyencségekkel ünnepel a 160 éves Gerbeaud

Mártha Róbert, a Gerbeaud Gasztronómia kreatív cukrászvezetője Tojásdesszert elnevezésű süteményével újraértelmezte a húsvéti desszertek fogalmát. A külsőre szépen festett csokitojásnak tűnő finomság belseje látványban a klasszikus tojás jegyeit hordozza: a roppanó étcsokoládé réteg felvágásakor narancsízű krém szimbolizálja a tojássárgáját, felejthetetlen íz- élményt és csodás látványt nyújtva.

“A tojás textúráival való játékra alapoztam a desszertet, így enyhén mandulaízű narancskrémből fehérjét, narancszseléből tojássárgáját imitáltam, a tojáshéjat a bergamott olajos étcsokoládéréteg, a fészek kuszaságát a Dulcey csokoládé adja” - árulta el Mártha Róbert.

“A Gerbeaudban a tradíció és innováció - ahogy mottónk is tartja - kéz a kézben jár, így a klasszikusabb ízvilág kedvelői idén is választhatják az évek óta közkedvelt Répatortánkat a Tojásdesszert mellett. Az ajándékozni vágyóknak a húsvéti időszakban kitüntetett helyet kapó macaronjaikat ajánljuk.

Az állandó kínálatba tojásdad alakú üde pasztellekben pompázó darabokat, illetve a kisebbek kedvéért kókuszos nyuszi- és vaníliás csibemacaronokat készítettünk a Gerbeaud termelő műhelyében. A cukorszórással, robbanócukorral és festéssel még egyedibbé tett falatok áfonya, málna, szilva, vanília, pisztácia ízekben kerültek a csomagolásba"- tette hozzá Niszkács Anna, ügyvezető igazgató.

Forrás: turizmusonline.hu