Nevezetes építmények lufiból Budapesten

A Lufilanden olyan nevezetességeket nézhetünk meg, mint az Eiffel-torony, a Szphinx vagy éppen a Lánchíd – kizárólag lufik felhasználásával. 

Guido Verhoef világhírű lufimester irányításával 150 önkéntes és 25 művész dolgozott azon, hogy több mint 500 ezer környezetbarát luftballon felhasználásával a BOK Csarnokban megépüljön a grandiózus kiállítás. A Lufiland világpremier, hiszen ilyen formában a közönség még sehol nem láthatta.

A 4000 négyzetméteres kiállítócsarnokban többek között az Eiffel-torony, a pisai ferde torony, a nagy Szphinx és a Lánchíd lufiból épített másai is láthatók.

„A kiállítás egyszerre lesz művészeti szenzáció és igazi közönségprodukció. Ekkora méretű és minőségű lufikiállítást még nem látott a világ. A felnőtt látogatók szórakoztatása mellett gondolunk a családok igényeire is, hiszen a 4000 négyzetméteres tárlat része az 1000 négyzetméteres »fun zone« is, ahol a gyerekek kísérletezhetnek a lufikkal, és szabadjára engedhetik kreatív energiájukat. Felejthetetlen utazás lesz ez minden korosztály számára egy 95%-ban levegőből álló álomvilágban” – mondta el Guido Verhoef elismert lufiszobrász, a kiállítás művészeti vezetője.

A produkció korlátozott ideig, előreláthatóan augusztus közepéig lesz látható a BOK Csarnokban.

Forrás: We love Budapest