Művészetek Palotája: Jazz 0820

A Jazz 0820 hagyományos, évadkezdő koncertkavalkádja minden eddiginél gazdagabb zenei kínálatot nyújt. Augusztus 20-án érdemes ellátogatni az eseményre. 

A Jazz 0820 hagyományos, évadkezdő koncertkavalkádja minden eddiginél gazdagabb zenei kínálatot nyújt. A magyar államalapítás ünnepén a jazz legnemesebb és legnépszerűbb hagyományait követő előadók a szokott módon a MÜPA szabadtéri nagyszínpadán, illetve bent, a Zászlótérben és az Üvegteremben is 17 órától várják a közönséget.

Kint ezúttal nem két, hanem három zenekar mutatkozik be: először a Jazz Showcase 2016 közönségdíját elnyert csapata, az Ifj. Oláh Kálmán Quartet, majd egy tapasztalt „jazzrókákból” álló, de friss formáció, a Berdisz Tamás vezette Bopcorn különleges kiadását hallhatjuk. Az alaptriót három, különböző generációhoz tartozó harsonás egészíti ki: a hazai jazzpozanozás doyenje, Friedrich Károly, a Jazz 0820 közkedvelt házigazdája, Szalóky Béla és a huszonegy éves tehetség, Papp Mátyás. A jól ismert jazz standardek így sosem hallott hangszerelésben csendülnek fel. A 20 órakor kezdődő, elmaradhatatlan Police Big Band-koncert most is a tűzijátékig tart, majd az ünnepi látványosság után is folytatódik - a Ludwig Múzeum terasza előtt a táncolni vágyók örömére.

A Zászlótérben és az Üvegteremben a jazz „szabadfogású” ágát műveli, vagyis jam session-jelleggel muzsikál a Tálas Áron Trió, valamint a Rafael Márió Trió, hozzájuk pedig szabadon csatlakozik a négy szólista: Munkácsy Eszter, Subicz Gábor, Dennert Árpád és Varga Gergely. Ha úgy jön ki a lépés, egyik vagy másik helyszínen akár héttagú alkalmi formáció szólaltat majd meg örökzöld jazzdallamokat.

A programról bővebben>>