Multifunkcionális lesz a Puskás Aréna

A pénteki Magyarország–Uruguay stadionavató mérkőzéssel megnyíló Puskás Aréna a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd.

Megnyílt a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontja

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1-es tévécsatornán arról beszélt, hogy a kelet-közép-európai országokból érkező turisták száma szeptemberben 14-21 százalékkal nőtt Budapesten, a stadionban rendezendő sportesemények, koncertek pedig még több látogatót vonzanak majd a környező országokból.

A Puskás Aréna a vallási turizmusnak is óriási lehetőség, hiszen a 2020-as eucharisztikus világkongresszus nyitó szentmiséjét is ott tartják majd. Emellett a létesítmény 1500 fő befogadására alkalmas konferenciahelyszínére olyan vendégeket várnak, akik 50-80 százalékkal többet költenek, mint a szabadidős motivációjú látogatók – tette hozzá.

A pénteki ünnepélyes megnyitón ott lesz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin, aki elismerően nyilatkozott arról, hogy immár Budapest rendelkezik az egyik legszebb stadionnal Európában.

„Természetes, hogy egy ilyen csodálatos stadiont Puskás Ferencről neveznek el, aki megelőzte a korát, rendkívüli tudással és vezetői képességekkel rendelkezett” – nyilatkozott Ceferin.

Tekintse meg az építésről és a kész stadionról a videót itt>>>

Forrás: MTI