Budapesten utazhatunk a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón

Egy igazi reformkori gőzhajó fedélzetéről nézhetjük meg Budapest legszebb nevezetességeit.

A Kisfaludy gőzös 1846. szeptember 21-i indulásával kezdetét vette a hajózás a Balatonon, ahol ekkor nem voltak még kikötők, egy hajóval, amit a nép csak „kerekesnek” becézett, egy ötlettel, ami a legnagyobb magyar fejéből pattant ki: Széchenyi gőzhajtású álma valósággá válva sokáig szelte teljes gőzzel a habokat, mígnem 1887-ben leselejtezték. A Kisfaludy az első balatoni gőzhajó replikája, megépítésére 2013-ban került sor, az eredeti 1846-os hajó megjelenését alapul véve. 

A Kisfaludy Lapátkerekes Gőzössel a Balaton után mostantól már a Dunán találkozhatunk. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen a főváros reformkori hangulatú sétahajóról nézve, akkor jelentkezhettek egy egyórás városnézésre a fedélzeten. A Kisfaludy egyedi megjelenésével, hatalmas lapátkerekeivel, arany és fekete hajótestével páratlan jelenség a Dunán.

A Kisfaludy az Erzsébet híd lába mellett található Dock 10-ből indulva, egyórás dunai városnéző hajóutakat kínál. A városnézésen kívül a hajó szalonterében egyedülálló kiállítással is várnak mindenkit. A hajómúzeum megeleveníti a reformkor világát, úgy érezhetjük magunkat, mintha visszautaztunk volna az időben egy 19. századi gőzösön. Betekintést nyerhetünk a hajó egykori utasainak és legénységének mindennapjaiba is.

További információk és jegyvásárlás itt.

Forrás: We Love Budapest