Meleg egytálétel - automatából

Egy három éve alapított francia cég, a Bolk, újdonságot hozott a vendéglátóiparba: egy ételautomatát, ami meleg egytálételeket készít másodpercek alatt.

Célközönségük kezdetben a párizsi régió nagyüzemi, céges étkezdéi voltak, de most elkezdték meghódítani a kereskedelmi szektort is. Legújabb automatájuk a párizsi Monoprix üzletben található. Az immár huszonöt alkalmazottat foglalkoztató Bolk alapítója és vezetője, Nicolas Jeanne egy interjúban mesélt a projektjéről, és arról, hogy a miért szeretne újabb automatákat létesíteni kereskedelmi helyszíneken is, számol be az actu-retail.fr híre nyomán a Store Insider szakportál.

A Bolk két szakterületet foglal magában: a műszaki technológiát és a vendéglátóipart. Egyrészt mérnökök folyamatosan fejlesztik az automatákat (és azok gyártási technológiáját), másrészt a cég nagy figyelmet fordít a gépekbe kerülő alapanyagok és ételek minőségére. Az alapító hangsúlyozza azt, hogy a Bolk végső célja nem az ételautomaták fejlesztése és a vendéglátás robotizálása, hanem az, hogy elérhető áron kínáljanak gyorsan elkészülő, minőségi és egészséges ételeket minél több embernek. Ennek érdekében elengedhetetlen, hogy e két szakterületet közösen fejlessze a cég. Az automaták gyártásának teljes folyamatát, a beüzemelést és a mindennapos feltöltésüket is a Bolk végzi.

Egy Bolk ételautomata nem foglal több helyet két köbméternél. Használata egyszerű és felhasználóbarát. Elsőként a vevő kiválaszthatja a fogyasztani kívánt étel receptjét. Választhat az előre beállított nyolc lehetőség közül (ami hideg és meleg tálakat egyaránt tartalmaz), vagy összeállíthatja magának az ételt a betűrendbe rendezett alapanyaglistából választva. Miután a vásárló a kártyájával vagy étkezési utalvánnyal fizetett, az automata másik oldalához lépve végignézheti, ahogyan a gép elkészíti a rendelést. Végül az automatán kinyílik egy kis ajtó és az elkészült étel ki is vehető.

A teljes cikk ITT található.

Forrás: Store Insider / Turizmus Online