Luxushotel és spa épül Visegrádon

A projekt ötvözi a luxusszállodát, a konferenciákra is ideális hotelt a rendezvényhelyszín-funkcióval.

Világhírű dizájnerstúdió tervei alapján épül luxushotel és spa Visegrádon. Az egykori kőbánya oldalába tervezett Buda Resort nem a semmiből épülne fel, ugyanis egy félbehagyott projektet, az üveghegyként csúfolt, 2008-ban leállított, tervezett Hilton Hotel helyén valósítanák meg – írja a Roadster.

A Johannes Torpe stúdió visegrádi projektje ötvözi a luxusszállodát, a konferenciákra is ideális hotelt a rendezvényhelyszín-funkcióval.

A rangos nemzetközi díjakkal elismert, dán stúdió az építészet mellett megannyi kreatív szektorban letette már a névjegyét, olyan márkákkal is dolgozott korábban, mint a Ferrari, a Roberto Cavalli, a Hay, a Dolce & Gabbana és a Nike.

A kétszáztíz szobás szálloda a közös helyiségekkel összesen 20 500 négyzetmért jelentene, ehhez csatlakozik még az ezerkétszáz négyzetméteres úgynevezett “family spa” és a négyezer négyzetméteres “adult spa”.

Két étterem, egy kávézó, egy delikátbolt, két koktélbár, privát és közös kertek is a Buda Resort részei lennének. A hetedik emeletre infinity poolokat álmodtak meg, és északi mintára a terveknél is fontosnak tartották, hogy a családok és a gyerek nélkül pihenők is megtalálják a számításaikat – írja a Roadster.

„Olyan úti célt tervezünk, ami segít a lelassulásban, a természethez való visszatérésben is. Egyedi élményközpontot, szakít a klasszikus gyógyfürdős hangulattal, funkciókkal. A lokáció magáért beszél, és minden évszakban már és új arcát mutatja. Úgy hiszem, a jövő egyik legizgalmasabb szállodáját üdvözölhetnénk benne” – mondta Johannes Torpe, a projekt kreatívigazgatója.

Forrás: startlap.hu