Kreinbacher-sikerek a champagne-ok és pezsgők vébéjén

A somlói pincészet Brut Classic Magnum 2018 aranyérmet, míg a Brut Classic NV és a Prestige Brut NV ezüstérmet vihetett haza a rangos versenyről.

Szeptember 18-án tették közzé az idei Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC), a champagne-ok és pezsgők legnagyobb nemzetközi versenyének eredményeit. A megmérettetésen a Kreinbacher Birtok lett a legeredményesebb magyar termelő, induló tételeivel egy arany- és két ezüstérmet szerzett.

Az idei évben a jubileumi, 10. alkalommal rendezték meg a rangos világbajnokságot. A világ 19 országából indultak pezsgőkészítő műhelyek a megmérettetésen, ahol három zsűritag, Tom Stevenson, Essi Avellan MW és Márkus György tizenegy napon keresztül bírálták a beérkezett csaknem ezer tételt.

A somlói pincészet Brut Classic Magnum 2018 tételének aranyérme mellett sikeresen szerepeltek a Brut Classic NV és a Prestige Brut NV pezsgők is.

„A Brut Classic Magnum 2018 aranyérme megerősít bennünket abban a hitünkben, hogy jó úton járunk, amikor a magnum-hatás fontosságáról és különlegességéről beszélünk. Ahogy a zsűri is fogalmazott friss, elegáns és rendkívül komplex pezsgő, amelynek illatában megjelenő virágos jegyeket ízében fűszeres-gyümölcsös aromák egészítik ki”, mondta Prisztavok Zoltán, a pincészet kereskedelmi és marketingvezetője.

Forrás: gwc.hu / Turizmus Online