Kimpton-szálloda nyílik az egykori Radetzky-laktanya helyén

Az IHG Hotels & Resorts szállodalánc bejelentette, hogy megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját Budapesten.  

Az első Kimpton Hotel & Étterem az országban Budapesten, a Bem József téren, az egykori Radetzky-laktanya területén épülhet fel. A 2024-re tervezett nyitás után 127 szoba várja majd a látogatókat, olyan szolgáltatásokkal kiegészülve, mint a fine dining étterem vagy a rooftop bar – írja a portfolio.hu.

Az ingatlan tulajdonosa és fejlesztője a Market Asset Management Zrt., a Market-csoport tagja, amely egy erre létrehozott projektcégen, a MAM Buda Project Kft.-n keresztül bonyolítja le a beruházást. A Market Építő Zrt., a projekt generálkivitelezője több fontos műemlék és hotelépület munkálataiban vett részt az elmúlt időkben, mint például Párisi Udvar Budapesten.

A Kimpton 2017-ben nyitotta meg első európai hoteljét Amszterdamban, Európában jelenleg hét Kimpton-hotel van, és további négy áll tervezés alatt. A cég világszerte összesen 75 szállodát üzemeltet, és 32 megnyitását tervezi a közeljövőben. A Kimpton 2015 januárjában lett az IHG Hotels & Resorts szállodacsalád tagja.

Az IHG Hotels & Resorts jelenleg három magyarországi szállodával rendelkezik, ezek az InterContinental Budapest, a Crowne Plaza Budapest és a Holiday Inn Budapest, illetve kettő kivitelezés alatt áll.

Forrás: turizmus.com