Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Virágkorukat élik az alkoholmentes italok, amelyek ugyanolyan kifinomultak és finomak, mint alkoholos társaik.

Manapság szerencsére rengeteg kreatív mocktail recept közül választhatunk a könnyű és gyümölcsös habzóitaloktól a hűsítő különlegességeken át az alkoholos klasszikus felújított változatig. Ha valamilyen okból kifolyólag nem szeretnénk alkoholt fogyasztani, akkor íme néhány egyszerű, de annál különlegesebb alkoholmentes mocktail recept:

Görögdinnyés Margarita Mocktail

Nem feltétlenül kell tequila ahhoz, hogy margaritát igyunk. A friss limelé és az édes görögdinnye megadja azt az édesen fanyar ízt, amire szükség van hozzá.

Hozzávalók a sziruphoz:
1 csésze (200 g) cukor
1 csésze (2,5 dl) víz

Hozzávalók a mocktailhoz:
8 csésze felkockázott, kimagozott görögdinnye
fél csésze szirup
fél csésze frissen facsart limelé
nagyszemű himalája só a díszítéshez
néhány lime karika
jég, igény szerint

Elkészítés:
A sziruphoz egy edényben keverjük össze a cukrot és a vizet. Időnként megkeverve melegítsük, amíg a keverék fel nem forr. Nagyjából még egy percig hagyjuk a tűzön, folyamatosan kevergetve, majd vegyük le. A keveréknek átlátszónak kell lennie. Öntsük egy edénybe, és ha kihűlt, néhány órára tegyük hűtőbe. A mocktailekhez tegyük a kockára vágott görögdinnyét egy turmixgépbe, és turmixoljuk pépesre, amíg a keverék sima és habos nem lesz a tetején. Adjuk hozzá a hideg szirpuból fél csészényit és friss limelét. Ismét turmixoljuk néhány másodpercig. Öntsünk sót egy tányérra. Dörzsöljük be a poharak szélét limelével, majd a sóban forgassuk meg a poharakat. Töltsük meg a poharakat jéggel, és már nincs is más hátra, mint ráönteni a margaritát. A poharakat limeszelettel díszítjük.

Epres Daiquiri

Ezt a gyümölcsös és élénk epres mocktailt úgy tudjuk a legegyszerűbben elkészíteni, hogy a rumot kicseréljük citrom-lime szódával, amihez ízlés szerint hozzáadhatunk akár néhány csepp rumaromát is.

Hozzávalók:
225 g friss eper
225 g fagyasztott eper
fél csésze kristálycukor
negyed csésze limelé
fél csésze citromos szóda
lime karika a díszítéshez

Elkészítés:
A friss epret megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy közepes tálba helyezzük. Keverjük hozzá a cukrot és a lime levét. Lefedve hagyjuk állni harminc percig, időnként keverjük meg. Turmixgépben alacsony fordulatszámon, fokozatosan emelve a sebességet keverjük össze az eperkeveréket, a rumot és a fagyasztott epret, amíg teljesen sima nem lesz. Öntsük poharakba, és díszítsük lime karikákkal.

Virgin Pina Colada

Rum nélkül könnyen elkészíthetjük az ikonikus koktél alkoholmentes változatát. Krémesen lágy, és tele van az ananász és a kókusz ízével – és az elkészítéséhez csak három hozzávaló szükséges. Jég helyett fagyasztott ananászt is használhatunk, amely a mocktailt extra krémessé és ízessé teszi.

Hozzávalók:
250 g friss ananász (vagy fagyasztott)
120 ml ananászlé
120 ml kókuszkrém

Elkészítés:
Mérjük ki a hozzávalókat, tegyük az egészet egy turmixgépbe, és nagy sebességen dolgozzuk simára. Bármennyire is nagy a kísértés, lassan, kortyolgatva fogyasszuk, hogy minél tovább élvezhessük.

Forrás: Szöllősi Tímea, Turizmus Online