Ingatlanfejlesztési Nívódíj a szállodáknak

A világ legnagyobb ingatlan szakmai szövetsége, az 1951-ben alakult párizsi székhelyű FIABCI Magyar Tagozata idén huszonharmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A negyvennégy jelentkező között idén is több szálloda mutatkozott be, és ért el sikereket.

A szállodák kategória I. helyezettje a Mystery Hotel Budapest (Sundell Estate Nyrt.) lett, a zsűri különdíját a Hard Rock Hotel Budapest (Redwood Real Estate Holding) nyerte el, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) különdíját pedig a Monastery Boutique Hotel (Kapu Váralja Üzemeltető Kft.) kapta.

A nívódíj pályázat nyertese, illetve az örökségvédelmi kategória I. helyezettje a Komáromi Csillagerőddel pályázó Városliget Zrt. lett. A díjazottakról:

Mystery Hotel Budapest

Az épület eredetileg 1896-ban a szabadkőművesek Magyarországi Symbolikus Nagypáholyának épült. A 82 szobás, ötcsillagos butikhotel fejlesztésének legfőbb kritériuma az volt, hogy a történelmi szempontból nagy jelentőségű épület visszakapja az eredeti hangulatát és szellemiségét. A 2019-es New York-i Gold Key Awards két kategóriában (Best Lobby – Luxury; Best Room – Luxury) is a finalisták közé választotta, és ezzel Európa legjobb Luxus Lobby és Luxus Szoba kategóriájának győztese lett.

Hard Rock Hotel Budapest

A VI. kerületi Ó utca és Nagymező utca sarkán felépült 133 szobás lifestyle szálloda a Hard Rock Hotel International első saját üzemeltetésű európai szállodája. A századforduló építészetét idéző, az utcaképbe illeszkedő épület egy modern rézötvözet fémlemez koronát kapott, amivel a sarki tömeg megfelelő hangsúlyt és egy modern, különleges befejezést kap.

Monastery Boutique Hotel Budapest

Az ingatlanfejlesztés célja az országos műemlékvédelem alatt álló egykori kapucinus rendház felújítása és szállodává alakítása, gondos építéstörténeti vizsgálatot követően. Az épület múltjához méltó 47 szobás boutique szállodát alakítottak ki Buda egyik legszebb fekvésű utcájában, a Fő utcában. Helyenként az eredeti bontott falak tűnnek elő, a régi lépcsőház és a külső ablakkeretek is nosztalgikusan a régi korokat idézik. Az épületben található olyan rész, ahol a márványpadlós, hófehér falú, boltíves folyosó pontosan az eredeti kolostor hangulatát kelti életre.

Az ünnepélyes díjátadóra november 23-án került sor a Danubius Helia szállodában.

Forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online