Ibis Styles Budapest Airport: Stílus és kényelem egy helyen

A 13. Aranynap-díj átadáson a legígéretesebb 2018-ban megnyitott szálloda az Ibis Styles Budapest Airport lett.

A sorrendben 13. Aranynap-díj átadáson Magyarország legígéretesebb 2018-ban megnyitott szállodája a WING fejlesztésében megvalósult Ibis Styles Budapest Airport lett, amely január elején nyitotta meg kapuit hazánk első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodájaként. A fiatalos, ugyanakkor elegáns megjelenésű szálloda építészeti szempontból is új színt visz a légikikötő környezetébe. A szállodát az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere, az Orbis üzemelteti. 

A díjat Palotai Csaba szállodaigazgató és Tóth Zoltán szállodaigazgató-helyettes vette át, utóbbit faggattuk a szállodáról.

Milyen ambíciókkal nyílt meg a szálloda és az elmúlt hónapok mennyire igazolják vissza a célkitűzéseiket?

Hozzávetőlegesen 25 éve merült fel az igény egy közvetlen reptéri kapcsolattal rendelkező szállodára. Az, hogy végre megvalósult, óriási előrelépés: tükrözi egyrészt Budapest dinamikus turisztikai fejlődését, másrészt elengedhetetlenné vált ahhoz, hogy maximálisan ki tudjuk szolgálni az intenzíven fejlődő Budapest Airport nemzetközi utasforgalmát és a hamarosan elkészülő hármas terminált. Az elmúlt öt hónap eredményei a tervezetten felül jól alakultak. Mindeközben a szálloda személyzetének a fluktuációja minimális volt.

Mi teszi vonzóvá az Önök szállodáját?

Szobáink kiválóan hangszigeteltek, az ágyunk, a különlegesen kifejlesztett úgynevezett “ibis Sweetbed” maximális komfortot kínál, korlátlan ingyenes wifit biztosítunk és bőséges reggelit - az Ibis szállodáknak alapvetően ez az ígéretük. Bennünket a repülőtér közelsége tesz természetesen még vonzóbbá. Vendégeink elsősorban a kényelemért választanak bennünket: egy kora reggel induló járat előtt kényelmesen ki tudják magukat pihenni, nyugodtan, bőségesen megreggelizhetnek (már hajnal 4 órától) vagy egy késő esti járatról leszállva hamar álomra tudják hajtani a fejüket. Egyrészt az az idő, amit nem utazással, hanem inkább pihenéssel tudnak tölteni, vonzóvá tesz bennünket, másrészt mi arra is törekszünk, hogy ne csak kiszolgáló egységként gondoljanak ránk: élményt szeretnénk adni, és az itt töltött rövid időt különlegessé, emlékezetessé szeretnénk tenni. Ezt tükrözi éttermi étlapunk gazdag és ízletes kínálata és a különleges borválasztékunk is. A kiszolgálásban, a tálalásban az apró részletekre való odafigyelés és a széles kínálat jóval túlmutat a 3 csillag superior kategórián.

Milyen vendégkörre számítanak?

Vendégkörünk nagy részét egyéjszakás átutazó üzletemberek adják, de nagyon sok szabadidős utazónk is van. A repülőtér ideális közelsége miatt a légitársaságok személyzetének, illetve a layovereknek is kedvelt szállodája vagyunk.

Milyen kapacitásokkal, tartalmakkal rendelkeznek, milyen éttermi kínálatuk van?

145 kétágyas szobánk van (ebből 10 junior suite és 8 suite), ami teljes teltház esetén akár 300 főt is jelenthet. Az éttermünk és a bárunk összesen 120 főt tud leültetni egyszerre, ezek nagyon népszerűek vendégeink körében. Konyhánk modern nemzetközi, erősen magyaros vonásokkal, ami lehetőség szerint koncentrál a szezonális és helyi alapanyagokra. A tiszta, jó ízekre törekszünk és arra, hogy a vendégeink a kiváló ár-érték arány, a finom, különleges, tiszta ízű borok és a kedves kiszolgálás miatt emlékezzenek ránk.

Céges rendezvények, konferenciák megtartására mi teszi Önöket alkalmassá?

250 fős rendezvénykapacitásunk van összesen 5 kiválóan felszerelt különteremmel, ahol a legnagyobb 140 fő befogadására alkalmas, míg a legkisebb egy 10 fős privát tárgyalószoba. Minden termünk hangszigetelt, természetes megvilágítással és 5 csatornás légkondícionáló rendszerrel rendelkezik. A termek mérettől függően projektorosak vagy tévések, és minden esetben tudják biztosítani nem csak a nyugodt légkört a tárgyalások, rendezvények lebonyolításához, de teljeskörűen kiszolgálják a hozzá kapcsolódó étkezést is. Egy nagyvállalat anyacége is örömmel tarthat itt több napos konferenciát a környező régiók képviseleteinek, leányvállalatainak, amelyeknek a munkatársai a munka végeztével megelégedéssel használhatják az éttermet, a bárt és a kellemes teraszt, mielőtt hazaindulnak.

Terveznek-e a közeljövőben további fejlesztéseket, újításokat?

Amióta megnyitottunk, minden nap tanulunk valami újat. Vendégeink igényének megfelelve folyamatosan fejlődünk mind kínálatunkat, mind szervízgyakorlatunkat tekintve. Szállodánkat stílusosan, körültekintően tervezték meg és minőségi alapanyagokból építették fel, ám a vendégeink azok, akik a falakat megtöltik élettel. Ez az élet pedig folyton változik, amihez nekünk folyamatosan igazodnunk kell.