Farsangi vitorlásverseny Balatonlellén

Szombaton a IV. Farsangi Regattával folytatódik a Téli Vitorlás Versenysorozat.

A HidegenLégió után most szombaton a IV. Farsangi Regattával folytatódik a Téli Vitorlás Versenysorozat.

A meteorológusok előrejelzése szerint a hétvégére szikrázó napsütés és 8 fok várható, így nincs akadálya annak, hogy Balatonlellén megrendezzék az idei év első balatoni vitorlásversenyét, a IV. Farsangi Regattát. A téli vitorlázás nagyon időjárás függő, ami abból is látszik, hogy míg idén a szél, tavaly a jég okozott némi bizonytalanságot.

A regatta a Téli Vitorlás Versenysorozat harmadik állomása, a mezőnyben ugyanúgy rajthoz állnak profi, sokat látott versenyzők, mint ahogyan amatőrök is.

A téli hajózásban kiemelten fontos szerepet játszik a biztonság is. “Mindig nagyon szívesen jövünk erre a rendezvényre, nagy dolgunk eddig szerencsére nem volt. A hajót jól fel kell készíteni, hogy műszakilag ne legyen meglepetés, és a csúszás veszélyekre fokozottan oda kell figyelni!” figyelmeztetett Bagyó Sándor, a versenyt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

A szombati eseményen a parton maradók sem maradnak élmények nélkül, hisz Luszi, a Balaton első egész évben működő hajójárata farsangi hajózásra invitálja azokat, akik testközelből szeretnék megcsodálni a téli Balatont.

Forrás: turizmusonline.hu