Egészségmegőrzés Hévízen

Sikeresen lezajlott a hévízi Hotel Európa Fit****superior második Egészségnapja.

Az Egészségközpont új szolgáltatásainak népszerűsítésére, a prevenció fontosságára való figyelemfelkeltés és edukáció céljából hívták életre a 2024. május 11-én, szombaton 10 és 18 óra között megrendezésre került Egészségnapot.

A szervezők tartalmas és informatív napot szerveztek azok számára, akik valóban tenni szeretnének az egészségük megőrzéséért, és nyitottak a megelőzéssel kapcsolatos információkra. Mind a környékbeli lakosság, mind a Hotel Európa Fit****superior vendégei bepillantást nyerhettek szakorvosi szolgáltatásokba orvosi fogadóórák és ingyenes vizsgálatok által, előadásokat hallgathattak meg 9 érdekes témában, megismerhették a kiállítók egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékeit és szolgáltatásait. A FitKitchen élménykonyhában egészséges életmódhoz, étkezéshez irányt adó bemutatófőzéseken vehettek részt. Erős Antónia televíziós műsorvezető az „Életmód, karrier, teljes élet” című kötetlen beszélgetésen elárulta tippjeit, hogy hogyan teremti meg az egyensúlyt a munka és a magánélet között, milyen bevált „receptekkel” őrzi meg egészségét a mindennapokban. 

A programok alatt a gyermekekre szakképzett animátorok vigyáztak a vadonatúj Roomli játszóbirodalomban, az érdeklődők pedig házvezetésen ismerhették meg az egészségmegőrző – külsősök által is igénybe vehető – szolgáltatások sokaságát.

A hévízi Hotel Európa Fit****superior Hévíz egyik piacvezető gyógy-wellness szállodájaként elkötelezett híve az egészségmegőrzésnek és a mozgásszervi panaszok kezelésének. Az elmúlt, több, mint 20 évben sok ezer vendég kapta vissza a mozgás szabadságát a Tradicionális Hévízi Kúrának köszönhetően, ami mára Hungarikummá vált.

A szálloda fejlesztésében mindig is kiemelt figyelmet kapott az egészséggel összefüggő szolgáltatások bővítése. 2015-ben – az országban elsőként itt – nyílt Fotona orvosi lézercentrum, mely nőgyógyászati, arc- és testesztétikai kezeléseket kínál páciensei számára. 2016 óta Synlab vérvételi hely és diagnosztikai központ működik, majd a Covid járvány következtében megjelenő összetettebb esetek kívánták meg a komplexebb orvosi szolgáltatás biztosítását. Elsőként belgyógyász szakorvossal bővült a csapat, majd további szakrendelések indultak el.

2023. tavaszán, szállodában egyedülállóként nyitotta meg kapuit a Vitalium Medical Centre, ahol exkluzív környezet, nyugodt körülmények, felkészült és empatikus szakorvosi gárda fogadja a pácienseket. A Vitalium Medical Centre – Egészségközpont szolgáltatásait elsősorban a nyugati orvoslás szempontjai szerint állították össze, nyitottsággal a komplementer medicina irányába. A középpontban minden esetben a páciens áll, legfőbb vezérelv az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése.

A szakrendelések köre jelen pillanatban is nagyon sokrétű, és folyamatosan bővül:
ájurvéda / akupunktúra / arc-és testesztétikai lézerkezelések / belgyógyászat / bőrgyógyászat / dietetika / életmód-tanácsadás / fogászat / HPV-szűrések / intimlézer kezelések / lézeres horkolás kezelés / kardiológia / nőgyógyászat / nőgyógyászati egynapos sebészet / ortopédia / PRP-kezelés / pszichológia / reumatológia / sebészet / ultrahangdiagnosztika

A közeljövőben diabetológiai, endokrinológiai szakrendelés, fül-orr-gégészet, valamint lézeres horkolás kezelés is elérhető lesz a páciensek számára.

A kardiológiai szakrendelés szolgáltatásai külön említést érdemelnek, EKG vizsgálat mellett – szakorvosi rendelvény esetén – lehetőség van szívultrahang elvégzésére, illetve terheléses EKG és 24 órás Holter vizsgálatokra is.

A sebészet és ortopédia területén egy különleges, sajátvér terápiás eljárás is elérhető a páciensek számára, az ún. PRP kezelés formájában.

Az országban első szállodaként egynapos sebészeti műtő kialakítására került sor, melyben lokális (helyi) érzéstelenítés mellett nőgyógyászati, sebészeti és traumatológiai beavatkozások végezhetők. A páciensek műtéti előkészítése és a beavatkozást követő lábadozása egy kétágyas posztoperatív őrzőben történik. A páciensnek lehetősége van a lábadozási idő leteltét követően négycsillagos környezetben a szálloda teljeskörű szolgáltatási palettáját élvezni, és a gyógyulására, pihenésére koncentrálni.