Csontváry utazásai és Magányos cédrusa a Hangdómban

Csontváry: Levante címmel debütált a Magyar Zene Háza és a Budapest Airport közös kisfilmje, amelyben Csontváry Kosztka Tivadar 12 festménye elevenedik meg 8 zenemű kíséretében.  

A Budapest Airport a Magyar Zene Házával és a Brain Barral együttműködésben idén is egy egészen különleges produkcióval készült a szeptember 21–22-én megrendezett Brain Bar fesztiválra.

A Magyar Zene Háza –2. emeletén található Hangdómban különleges vizuális és zenei utazáson vehetünk részt, amely tizenkét animált Csontváry-festmény segítségével kalauzolja el a nézőt a Nápolyi-öböltől Görögországon és Jeruzsálemen keresztül egészen Libanonig. A film ráadásul a helyszín adottságainak – a 32 csatornán keresztül érkező hangnak és 360 fokos látványvilágnak – köszönhetően nem mindennapi intenzitással ragadja magával a befogadót.

A festmények adaptációját és az animációt Miss Virgács (Németh Nikolett) készítette, a sound design Kalamár Ádám és Lovász Ákos munkája, a zenei válogatásért pedig Erdőháti Melinda, a film művészeti vezetője felelt.

„Csontváry Kosztka Tivadar nemcsak zseniális festő, hanem nagy utazó is volt, munkái olyan tájakat hoztak közelebb az emberekhez, amelyek felfedezésére kicsit mindannyian vágyunk” – mondta Valentínyi Katalin, a projektet támogató Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese.

A Csontváry: Levante című alkotást egy éven keresztül minden érdeklődő megnézheti a Magyar Zene Házában.

Forrás: turizmus.com