Corinthia Hotel Budapest: királyi luxus és elegancia

Magyarország legjobb ötcsillagos konferencia szállodája 2017-ben a Corinthia Hotel Budapest.

Magyarország legjobb ötcsillagos konferencia szállodája 2017-ben a Corinthia Hotel Budapest – így döntöttek a Day Holiday Kft. megrendelői, vendégei és munkatársai. Az idén 13. alkalommal került sor az Aranynap-díj átadására, amit a díjalapító Day Holiday Kft. a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, mint szakmai partner támogatásával.szervezett meg. A szállodát Nagy Anikó (Director of Government and Diplomatic Sales) mutatja be olvasóinknak.

- Az ötcsillagosok mezőnyében milyen megkülönböztető jegyei vannak a Corinthiának?

- A Corinthia Hotel Budapest történelme 1896-ig nyúlik vissza, amikor először nyitott meg Grand Hotel Royal néven Európa legnagyobb luxusszállodájaként. Ez a lenyűgöző, impozáns építmény azóta is a luxus, a kényelem otthona. Egyedülálló báltermével, elegáns szobáival és lakosztályaival, valamint a semmivel össze nem hasonlítható Royal Spá-val nem is lehetne ideálisabb helyszíne egy rendezvénynek. 

- Kik képezik elsősorban a vendégkörüket?

- A szálloda nagy konferencia- és szobakapacitása miatt konferenciák, kongresszusok, incentive utak, üzleti utazók és turisták kedvelt célpontja. Hétvégén a Royal Bálterem esküvőknek, gálavacsoráknak ad otthont. Ha a szálloda kapacitása nem elég, akkor Royal Catering szolgáltatásunkkal külső helyszínen kápráztatjuk el a vendégeinket.

- Milyen szobakapacitásokkal rendelkeznek?

- A szállodának 439 szobája van, melyből konferenciák részére superior és deluxe kategóriában 289 szobát tudunk biztosítani. Magasabb executive szoba kategóriában 93 szoba, illetve 28 lakosztály áll rendelkezésre. Hársfa utcai épületünkben 29 apartman is bérelhető hosszabb, minimum 30 éjszakás tartózkodás esetén.  Konferenciák részére 300-350 szoba kiajánlása sem ritka, mindez egy épületben.

- Éttermüknek mekkora a befogadóképessége és milyen kínálatuk van?

- A szállodának több étterme is van. A Rickshaw Étterem a legjobb távol-keleti éttermek között szerepel Budapesten, Átrium I és Brasserie Ettermünk egyszerre 300 főre tud büfé étkezést biztosítani. Ha ennél nagyobb a konferencia résztvevőinek a létszáma, gyakran terítjük be a szemközti Átrium II-t is, így akár 400 fő is ebédelhet egyszerre. A szállodában található még a Bock Bistro és a Caviar and Bull Étterem is, a Le Bar és Sky Lounge tetőterasz pedig tematikus kínálattal várja a vendégeket.

- Konferenciaszállodaként nyerték el az elismerést. Milyen konferenciakapacitásuk van, milyen adottságokkal, szolgáltatásokkal?

- A 122 éves neobarokk bálterem (430 nm) maximális kapacitása 500 fő széksoros elrendezésben, mellette a Valletta I (539 nm) 6 szekciótermével közel 400 főnek, a Valletta II (329 nm) pedig ugyancsak 6 szekciótermével 250 főt fogad be. A Valletta Exhibition Centre (739 nm) 7 szekcióteremre osztható - ide, illetve egészen a bálteremig a termekbe autóval is be lehet állni. Ha ez mind nem lenne elég, 9 board room és az Exclusive Royal Lounge is a vendégek rendelkezésére áll. Összesen 2600 nm, 30 terem - ez a Corinthia Event floor.

- Terveznek-e a közeljövőben valami fejlesztést, változást?

- Folyamatosan újítunk és szépítünk, az épület műemlék jellege miatt lehetőségeink korlátozottak. Most készült el az egész szálloda 360 fokos beszkennelése, mely lehetővé teszi a virtuális sétát az egész épületben. Új konferenciaterem-berendező programunk további segítség a rendezvényszervezőknek, mert élőben láthatják a különböző ültetési stílusokat, és ezáltal meg is tervezhetik az ideális rendezvényberendezést a termekben. Exclusive preferált technikai beszállítónk a Special Effect.