Kristinus Borbirtok - élmények a bor körül Kéthelyen

A Balaton déli partjának lankáin fekvő Kristinus Borbirtok hét éve készít díjnyertes borokat. A borászat a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, mozi teremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinote...

A Balaton déli partjának lankáin fekvő Kristinus Borbirtok hét éve készít díjnyertes borokat. A borászat a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, mozi teremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel várja vendégeit.

A március elején megnyitott borászat épületének emeletén található a Vinotel, amelyben tíz franciaágyas design szobát alakítottak ki. A borkóstolókon résztvevő vendégek megismerhetik a borkészítés állomásait, a reduktív és hordós érlelés titkait, valamint a roppanós savak és telt tanninok világát. A borbirtok hamarosan fine dining étteremmel várja vendégeit, de addig is érdemes ellátogatni a bisztróba, a Kristinus Gasztro Műhelybe.

Az étlap kínálata ízelítőt nyújt abból, amit majd az étterem tökélyre visz, de már a Gasztro Műhely sem ismer kompromisszumot az alapanyagok minőségében, a tálalás esztétikájában és a helyi termékek iránti elkötelezettségben.

Kristinus Gasztro MűhelyEhhez garanciát nyújt séfjének és cukrászának személye is: Komócsin Zoltán a kéthelyi borászat előtt ismert volt már az Olimpia Étterem szakácsaként, a Normakert Étterem konyhafőnökeként, valamint az Oxygén Wellness Naphegy konyhafőnök-helyetteseként. A modern és a molekuláris gasztronómiai irányzat épp annyira érdeklődési körébe tartozik, mint az őstermelői alapanyagok használata, melyeket szezonális kínálatnak megfelelően használ ételkölteményeiben. Nem kevésbé impozáns Kulcsár Erika cukrász karrierútja sem: a Ruszwurm, a Four Seasons Gresham Palace vagy a Paleo Manna cukrászat mellett dolgozott már szakoktatóként is. Kettejük értelmezésében a helyi, prémium alapanyagok jelentik a kulcsot a Kristinus Gasztro Műhely egyedülálló, túlnyomórészt Somogy megye alapanyagait felhasználó kínálatához.

A borbirtok rendezvényterme ideális környezetet kínál vállalati vagy baráti események szervezéséhez. Előadások, konferenciák, esküvők megrendezésére is lehetőség van háromszáz főig. A nyitott koncerthallban biztosítani tudják a szórakoztató programokat, zenei fellépőket a rendezvényhez. A kisebb méretű tárgyalóban üzleti megbeszélések és szekció előadások is lebonyolíthatók.