Belvárosi Korizó néven nyílt koripálya a Szabadság téren

A Szabadság téren megnyitott Belvárosi Korizó és Élménypark december közepe óta, mindennap 9-től 21 óráig várja a korcsolyázni vágyókat, és egészen március végéig tart nyitva.

A Belvárosi Korizó egy szintetikus pálya, ami számos előnnyel jár. Például akkor is lehet siklani rajta, ha a hőmérő higanyszála 10 fok fölé megy, és akkor sincs gond, ha meghibásodik a hűtőrendszer, merthogy – a hagyományos koripályákkal ellentétben – nincs is hűtőrendszere. A pálya környezettudatos technikával működik, nem kell energiát pazarolni a hűtéshez, vizet a jégkészítéshez, ráadásul a gyártó cég a pálya bezárása után több mint 300 fát fog elültetni. 

A pálya kialakítása cseppet sem hétköznapi. Általában vízszintesen szoktunk korcsolyázni, itt viszont nem csak úgy lehet: ún. pump track hullámok kerültek a pályába, illetve sarokbokszok is. Ezen elemek kipróbálásához a szervezők fejvédő használatát javasolják. A pályán, amin saját és bérelt korcsolyával is korizhatunk, rendszeresen tartanak majd bulikat és koridiszkót. Gondoltak a pihenésre is: a pálya melletti kávézóba korcsolyával is bemehetünk, a pálya szigetein pedig napágyakat és kanapét helyeztek ki.

Minden további információ és jegyárak a Belvárosi Korizó hivatalos weboldalán.

Forrás: We Love Budapest