Az ország egyik legmenőbb éjszakai futása

2024.június 28-án éjszaka Tokajban a minden az éjszakai fényélményről szól majd.

A természet ölelésében található Fesztiválkatlan nem mindennapi rajthelyszín, a táv 5 km és 10 km, de sokan úgy tervezik, lesétálják a távot, hiszen itt erre is lehetőség nyílik!

A futóútvonalon pedig egy körön belül találkozik a múlt és a jelen, vagyis a futók áthaladnak a történelmi belvároson is, és a nemrégiben átadott, a Tokaji-hegyet megkerülő kerékpárút egy szakaszán is. A rendezvény egyik legkülönlegesebb része sokak szerint az Erzsébet királyné hídja, amelyen a futók többször is áthaladnak majd.

A nemzetközi futóversenyen kötelező lesz a fejlámpa viselése, de nemcsak ettől lesz ragyogó a tokaji péntek éjszaka. A szervező Tetterő Egyesület különleges fellépőket is tartogat az estére, s természetesen díjazza majd a korcsoportok legjobbjait is. Ez egy igazi csapatépítő, éjszakai buli futás lesz az időmérős futóverseny mellett. Amatőröket, profikat, fiatalokat, időseket egyaránt várnak a szervezők.

A Tokaj by Night Run futásra óriási az érdeklődés már országhatáron túlról is, ezért a szervezők úgy döntöttek, idén limitálják az indulók számát.

Forrás: Turizmus Online