Az év legjobb halas street foodja a balatoni Halfesztiválon

Október elején ismét a balatoni halé a főszerep a X. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny, halkülönlegességek várnak minden korosztály...

Az október 6. és 8. közötti X. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet – hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával.

Az idei év újdonságaként bemutatkozik a fesztiváltéren a házigazda Siófok, Magyarország „halas városai” közül pedig Baja, Mohács és Szeged, a városok különleges halételekkel készülnek az eseményre. A települési standokon nyereményjátékokkal, aktivitásokkal és egyedi gasztroélménnyel találkozhatnak a látogatók.

Szombaton Hal Piknik civil főzőverseny a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogatásával, vasárnap Fish Food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf által vezetett zsűri választja ki a 2023-as év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat – tájékoztatta turizmus.com-ot a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal.

Forrás: turizmus.com