Art and Antique Budapest

A hazai műkereskedelem krémje vonul fel az Art and Antique Budapest vásáron a Bálnában.

Hatodik alkalommal nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb klasszikus és kortárs képzőművészeti vására, az Art and Antique Budapest. Február 29. és március 3. között a Bálnában rekordszámú galéria képviselteti magát.

A vásáron részt vevő 40 galéria a hazai műkereskedelem krémjét alkotja. A bemutatott műtárgyak spektruma igen széles: a több száz millió forintos festményektől a megfizethető darabokig terjed, ám a minőség alapvető feltétel – írták a szervezők közleményükben. A kiállítók standján festményeket, szobrokat, ékszereket, különleges szőnyegeket, bútorokat, antik könyveket tekinthetnek és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

„Az Art and Antikot minden évben hatalmas érdeklődés övezi. Ez az egyetlen monstre kortárs és klasszikus művészeti esemény Magyarországon, ahol a legnagyobb gyűjtők és az érdeklődő laikusok is megtalálják számításukat" – mondta el Tausz Ádám szervező.

2024-ben a Bálnában közel ötezer négyzetméteren rendezik meg a vásárt, amely különleges találkozási lehetőséget teremt a galériáknak, aukciósházaknak és a művészetek rajongóinak egyaránt.

Az Art and Antique az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szervez jótékonysági árverést on­line formában az Axioart felületén. A mostani kedvezményezett az Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány lesz.

Forrás: turizmus.com