A Világ első hét tengeri csillagos vízi élményparkja Győrben

A nyári szünet első napján nyitotta meg kapuit a két és fél év után újjászülető Rába Quelle Élményfürdő, immáron új néven: győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő-ként.

A világ első 7 tengeri csillagos fürdőkomplexuma a szó minden értelmében kuriózum. A Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál fekvő félsziget ad otthont a csodálatos kilátással büszkélkedő létesítménynek. Magyarország legmodernebb csúszdaparkja, legnagyobb tematikus spray parkja, 21 élmény- és gyógymedence, 11 gasztronómiai vendéglátó egység, valamint exkluzív japán szaunavilág várja a látogatókat 4,5 hektáron.

Csúszdapark: A gyerkőcök kedvence az a Madagaszkár csúszdavár, mely összesen 11 kisebb-nagyobb csúszdával várja a 3-12 éves korosztályt. A csúszdapark központi eleme, a 32 méter magas szódásszifon, “Győr Eiffel-tornya”, melyről hat emelet magasságból csúszhatunk le. Egy másik csúszdában olyan nagy sebességet lehet elérni, hogy a centrifugális erő fenntart a 360 fokos fordulat közben, de van olyan csúszda is, amely 195 méter hosszú. A bővítésnek hála mostantól 21, egyedi kialakítású medence várja a vendégeket, van köztük panorámamedence, 25 méteres sportmedence és babamedence is.

Gyógyászat: Az egykori strandfürdőt 1931-ben építették Hajós Alfréd tervei alapján, kiaknázva a már akkor is ismert és kedvelt győri gyógyvíz lelőhelyének adottságait. Európa szintű, minden igényt kielégítő fizikoterápiás és wellness kezelések, mind társadalombiztosítással, mind magánúton igénybe vehetők.

Szaunapark: A japán kultúra és a szaunázás művészete találkozik itt, garantálva a luxus és a kikapcsolódás egyedülálló élményét. A tematikus illatokkal áthatott légkör, a professzionális szaunamesterek és a szaunaszeánszok lenyűgöző élményt nyújtanak a vendégeknek, magával ragadó utazást nyújtanak test és lélek számára.

Gasztronómia: A kávéházaktól a bárokon és a cukrászdákon át a tematikus éttermekig, tizenegy vendéglátóhely van az élményparkban. 65-70 munkatárs biztosítja a gasztronómia területén a tökéletes ízharmóniát. A tematikus éttermekben a békacombtól a lángosig, az Angus marhahús steaktől az ecetes halig minden megtalálható.

Gyermekparadicsom: túlzás nélkül mondhatjuk, hogy minden a gyermekes családok körül forog majd. Magyarország legnagyobb spray-parkja (Hany Istók birodalma) épült meg, emellett az eddig 7 ezer négyzetméteres beltér 11 ezer négyzetméterre bővült, medencékkel, csúszdával, szárazföldi játszóparkkal.

Bővebb információ: www.rqvizielmenypark.hu