A régió legnagyobb coworking irodája nyílik a Millenárison

A Millenáris Startup Campusban júliustól lehet asztalt foglalni.

Júliusban nyílik a Millenáris Park D épületében, a Kis Rókus utca 12-16. szám alatt a Millenáris Startup Campus, ami Közép-Kelet-Európa legnagyobb coworking irodája és a tervek szerint a magyar kreatívipar jövendőbeli központja is lesz egyben. A kezdeményezés célja, hogy egy fedél alá vonzzon tehetségeket, startupokat, az innovációs ökoszisztéma többi szereplőjét, valamint hogy segítse a magyar startup-világ nemzetközi pozícionálását.

A Millenáris Startup Campuson összesen 180 munkaállomást, 17 irodát és 7 tárgyalót, 2 szemináriumtermet és 1 előadótermet hoznak létre, de az asztalok puszta bérlésén kívül többféle szolgáltatás is elérhető lesz. Az épület renoválása ugyan még nem fejeződött be teljesen, emiatt némileg csökkentett funkcionalitással, de béta-üzemmódban azért már júliusban elindítják a szolgáltatást. A jelenlegi árszabás is a tesztüzemre vonatkozik (december 31-ig): lehet napijegyet venni 2450 forintért, 5 darabos gyűjtőjegyet 10500 forintért.

Havi bérletek közül két opció van, az úszóasztal 25000-ért és a dedikált asztal 35000-ért. Ha az úszóasztalt választjátok, bármelyik szimpatikus szabad asztalhoz le lehet ülni, a dedikált asztal bérlésével pedig egy kiválasztott asztal vár rátok.

Alapszolgáltatásnak számít a szélessávú nethasználat, a locker, biciklitároló, női és férfi zuhany, valamint a konyhahasználat. Az extrák között találjuk például a tárgyalók, a szemináriumtermek és a moziterem használatát, nyomtatást-fénymásolást vagy a postaszolgáltatást - ezeknek a bérletek szerint más az árazása.

Külön pirospontot ér, hogy az épület akadálymentesített, láthatóan igyekeztek sok zöldet elhelyezni az asztalok és üvegfalak rengetegében, valamint hogy a tetőteraszon napágyak, pihenőhelyek, edzési lehetőség és még szabadtéri sakktábla is van. Ezek után talán nem meglepő, hogy a startupok részéről máris két és félszeres a túljelentkezés.

A július elsején megnyíló részleg valójában csak az első fázis, a Millenáris B épületében - a rendezvényhelyszín funkció mellett – a Campushoz kapcsolódó digitális videostúdiót és alkotóműhelyt is kialakítanak, ami alkalmas lesz arra, hogy a fizikai termékeket előállító cégek prototípust fejlesszenek ki.

Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu