A kávé csodákat művel arccal, hajjal, testtel

Úgy gondolja, tisztában van a kávé összes pozitív hatásával, és nem létezik önnél nagyobb kávérajongó? Tegyünk egy próbát!  

A koffeintartalmú italnak ugyanis az otthoni szépségápolásban is nagy hasznát veheti, megmutatjuk, hogyan.

Arc
Az antioxidánsoknak köszönhetően a kávé segít az öregedés elleni harcban azáltal, hogy semlegesíti a méreganyagokat és védelmet nyújt a légszennyezésből, cigarettafüstből stb. származó szabadgyökökkel szemben.

Így készítsük el: Keverjünk össze 2 evőkanál frissen őrölt kávét (de használhatjuk a zaccot is) ugyanennyi kakaóporral, 3 evőkanál teljes tejjel, és 1 evőkanál mézzel. Vigyünk fel egy vékony réteget az így keletkezett krémből az arcunkra, hagyjuk fent kb. 15 percig, majd mossuk le meleg mosdókesztyűvel.

Haj
A kávénak köszönhetően a hajunk selymesen sima lesz, de a fejbőrbe masszírozva a koffein beindítja a szőrtüsző működését, ezáltal gyorsabb növekedésre serkenti a hajhagymákat.

Így készítsük el: Készítsünk egy csésze jó erős kávét, majd adjunk hozzá egy fél csésze vizet, és hagyjuk, hogy a kávé langyosra hűljön. A zuhany alatt állva öntsük a keveréket a hajunkra, és fejbőrünkre, majd tegyünk a fejünkre egy fürdősapkát. Kb. 20 percig pihentessük hajunkon, hogy kifejtse hatását, majd mossuk le meleg vízzel.

Test
Mint ahogy azt valószínűleg sokan tapasztalhattuk már, a kávé erősen vízhajtó hatású. Ezért a testünkre kenve, a szövetekből is kivonja a nedvességet, csökkentve ezáltal méretüket, és átmenetileg a narancsbőr megjelenésének valószínűségét is minimalizálja.

Így készítsük el: Alaposan keverjünk össze 1 csésze kávézaccot fél csésze fehér vagy barna cukorral és 1 csésze kókuszolajjal. Miután megmosakodtunk, masszírozzuk be az így kapott keveréket a bőrbe, szánjunk erre a műveletre testrészenként 1 percet, majd öblítsük le meleg vízzel.

Forrás: termalfurdo.hu