A Danubius Hotels tavaszi hírei

2024 tavaszán három Danubius szállodában is átadják a megújult vendégtereket és szobákat. A Danubius Hotels Astoria pegid 110 éves születésnapját ünnepli idén.

A saját wellness és fitnesz részleggel és kimagasló rendezvény kapacitással rendelkező Danubius Hotel Helia megújulásának újabb szintjére lép. A konferenciatér, a lobby és az éttermi egységek (Yellow Bistro & Bar, Episode étterem) megújulását követően, a szobafelújítások egy következő fázisa zajlik jelenleg.

Ennek keretében újabb száz prémium szoba kap modern külsőt, közte három új lakosztálytípust is kialakítanak. A long stay elnevezésű apartmanokat konyhával, étkező-tárgyalóasztallal és tágas fürdőszobával szerelték fel, így hosszabb tartózkodás során is kényelmes pihenési lehetőséget nyújtanak. 


A junior lakosztályokat, komfortos szobaméretükkel akár családos utazóknak is ajánlják hiszen az ágy mellett kihúzható kanapéval, dolgozósarokkal és kényelmes fürdőszobával rendelkeznek.

Az igazi kuriózumnak számító lifestyle apartmanok, pedig Budapesten egyedülálló szolgáltatást kínálnak vendégeiknek. Hiszen a konyha-, és dolgozósarok mellett, szauna és saját kondigép is megtalálható lesz bennük, így az egészséges életmód híveinek igazi különlegességet kínál ez a szobatípus.

A Danubius Hotel Bük felújítása során, a korábban kialakított modern stílushoz illeszkedve összesen 38 szoba kap megújult külsőt, illetve egy új lakosztályt is kialakítanak. A szálloda wellness szolgáltatásait is tovább fejlesztik, kialakításra kerül egy páros masszázsszoba, thai masszázstér, valamint egy sóbarlang is. A tavalyi évben a Danubius Hotel Bük szállodában egy meghitt, impozáns és szinte minden igényt kielégítő szauna világ épült. A finn-, infra-, és bio szauna mellett gőzfürdő, merülődézsa, zuhany és jégkút várja majd a felfrissülni kívánókat. A mostani felújítással a teljes Spa terület a földszintre költözik, így valamennyi kényeztető és wellness-szolgáltatás egy helyszínen nyújt komplex élményt a pihenni vágyóknak.

Új szobatípussal tér vissza 2024-es szezonban a balatonfüredi Danubius Hotel Annabella. 135 prémium szobát és két lakosztályt alakítanak ki a balatoni szállodában A kultikus hotel megújult dizájnjában visszaköszön a múlt század közepének modern stílusa (MCM), a 60-as éveket idéző izgalmas enteriőrben a harmónia és a balatoni nyár a főszereplő. A belsőépítészeti megoldások ráerősítenek a szálloda eredeti koncepciójára: tökéletes kényelem és az igazán feledhetetlen balatoni emlékek az egész család számára.

Mindhárom szállodában a belsőépítészeti terveket a spanyol tervező, Nathalie Rottenburg hoteldizájn-specialista készítette, akivel a szállodalánc már a Hilton Budapest és a Radisson Blu Béke Hotel belső tereinél, és a White Raven skybar megalkotásánál és a Helia megújult tereinél is együttműködött.

Az Astoria a főváros legrégebbi, eredeti formában megmaradt szállodája. Kalandos élete volt eddig, falai hol fényesen csillogó, hol mélységesen szomorú időket éltek át. Budapest egyik leghíresebb szállodáján, szó szerint, végigsöpört a történelem. 

Néhány érdekes tény a szállodáról:

  • A szálloda elődje, a Zrínyi Kávéház és Vendégfogadó állandó vendége volt Petőfi Sándor, aki a fogadó melletti házban lakott 1844 októbere és 1845 januárja között. (Itt írta meg János vitéz találkozását az óriásokkal, melyről az Astoria falán ma emléktábla tanúskodik.) 
  • Gyakori vendég volt az Astoriában Krúdy Gyula, aki állítólag azért szerette a szállót, mert olyan csendben takarítottak, hogy délig is alhatott, anélkül hogy megzavarták volna.
  • Évtizedekig a szálló halljából és étterméből szólt a Magyar Rádió népszerű, Ki nyer ma? című komolyzenei műveltségi vetélkedője.
  • Az Astoria Szálló épületében, illetve mellette forgatták a Kern András rendezte A miniszter félrelép című film (1997) több jelenetét.
  • A metrómegálló és a közterület is a szállodáról kapta a nevét.