5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk

A rendszerváltás utáni Budapesten a Ráday utcában alakult ki először az új idők szellemét hordozó szórakozónegyed pubokkal, kávézókkal, éttermekkel, galériákkal és kulturális töltéssel.

Ez a mai napig nem változott és van olyan hely, mely azóta folyamatosan üzemel.

Púder Bárszínház 

A Púder Bárszínházban Budapest egyik leglátványosabb vendégtere fogad, mely a romkocsmákra emlékeztető, eklektikus benyomást kelt. Bár újrahasznosított elemből is találunk néhányat, amit itt látunk, profi térművészet, Babos Zsili Bertalan alkotása. A Púder ebédidőben nyit és az ebédtől a vacsorán keresztül az éjszakai iszogatásig mindenre lehetőséget nyújt, sőt: a „bárszínház” elnevezés sem a véletlen vagy a hatásvadászat műve – valódi színpaduk van, valódi színházi előadásokhoz, koncertekhez, tematikus estekhez, és használják is.

Púder Bárszínház

iF Café Jazz Club 

Az iF Caféban mindennapos, élő jazz muzsika mellett szórakozhatunk: fellépőik között vannak nemzetközi legendák és feltörekvő, új tehetségek is. Mindehhez gazdag bárital-kínálat és étlap kapcsolódik, derűs, modern környezet és havonta változó kiállítások a falakon.

if Café

Shiraz Lounge & Restaurant 

A Shiraz egy perzsa étterem és egyben Budapest első vízipipa-bárja, mely 1995 óta népszerűsíti a Közel-Kelet mesés, változatos ízeit és kultúráját a Ráday utcában. A mozaikszerű térben elvarázsolt hangulat uralkodik, ahol pezsgő élet várja a perzsa ízek szerelmeseit.

Shiraz

Jedermann 

A Budapesten elég ritka „egész napos” helyek egyike: válaszhatjuk kedvenc reggelizőnknek, ebédelő vagy vacsorázó helyünknek, kávézónknak, kocsmánknak vagy koncerthelyszínünknek is: ugyanis esténként rendszeresen zenei és kultúrprogramokkal várja a vendégeket.

Jederman

Paris-Texas 

Igazi, régi vágású „esti kávéház” és főállású törzshely 1993 óta – a rendszerváltás után éledő Ráday utca leghosszabban működő helye. Amit kínálnak: nosztalgikus, egyedi hangulat, bensőséges légkör, törzskutyák és törzsvendégek – és természetesen ételek, italok, kávék, sütemények.

Paris-Texas

Forrás: Bezselics-Békési Ildikó, Turizmus Online