150 éves a Fővárosi Állat- és Növénykert

150 évvel ezelőtt, 1866. augusztus 9-én a déli harangszóra nyitotta meg kapuit Magyarország első és a világ egyik legrégebbi állatkertje: a Fővárosi Állat- és Növénykert.

150 évvel ezelőtt, 1866. augusztus 9-én a déli harangszóra nyitotta meg kapuit Magyarország első és a világ egyik legrégebbi állatkertje: a Fővárosi Állat- és Növénykert. A Magyar Természettudományi Múzeum ebből az alkalomból "A Foltos nyakorján és a többiek" címmel kiállítást szervezett, amely bemutatja a kert történetét és érdekességeit.

Az évtizedek során a puszta állatbemutatás helye egy komplex intézménnyé alakult, mely kiveszi részét az oktatásból, természetvédelemből, tudományból és maradandó művészeti alkotásokat is rejt.  Hajdani, különböző korok látogatói között sétálhatunk és ismerhetjük meg a kert történetét, egy-egy régmúlt pillanatot. Megnézhetjük, hogyan szerezték be és szállították ide az állatokat, hogyan gondozták és etették őket, hogyan működik az állatkórház. Milyen kapcsolat van az Állatkert és a Magyar Természettudományi Múzeum között? Hogyan illeszkedik a Fővárosi Állatkert az állatkerti világhálózatba? Milyen szerepet tölt be a nemzetközi fajmentő programokban és az oktatásban?

Mindezekre fény derül a kiállításon, amely október 31-ig látogatható!

Bővebb információ>>

Fotó: Zoobudapest.com