Paprika Revue House

Hiánypótló turisztikai attrakció Budapesten – megnyílt a Paprika Revue House

Az elegáns, mégis autentikus hangulatú helyszínen a vendégek többfogásos vacsora mellett látványos magyar revü- és néptáncműsort élvezhetnek.

A Paprika Revue House megnyitásával Budapest számára egy jelentős turisztikai értéket képviselő attrakció született. A főváros kulturális kínálata egy olyan, nemzetközi szinten is vonzó programmal bővül, amely autentikus módon mutatja be a magyar zene, tánc és gasztronómia hagyományait. A produkció és a gasztronómiai élmény kéz a kézben jár, ami a külföldi látogatók számára mindenképpen, de a hazai közönségnek is színes és izgalmas képet nyújt a magyar életérzésről – ráadásul modern és igazán minőségi kivitelben.

A Paprika Revue House hatalmas belső tere olyan, akár egy modern színház és egy vidéki csárda kifinomult szerelemgyereke. Az „égen” egy hatalmas gólya száll, a falakról paprika füzérek lógnak és színes tányérok vonják magukra a figyelmet. Amerre a szem ellát mindenhol asztalok és székek és egy gigantikus színpad, ami már előre sejteti, hogy itt valami nagy dolog készül.

A megnyitón a szervezők és alkotók hangsúlyozták, hogy a cél, Budapest egyik ikonikus kulturális és kulináris helyszínévé válni, ahol a magyar vendégszeretet, a hagyomány és a látványos színpadi élmény kéz a kézben jár.

A Paprika Revue House gasztronómiai és programkínálatát és menürendszerét is ennek megfelelően alakították ki, amely az élménykomplexitást helyezi előtérbe. A vacsora nem pusztán étkezés, hanem részét képezi a műsornak, egy színházi élményhez hasonló formában – tudtuk meg a tulajdonostól, Semsei Rudolftól.

A program alkalmával a vendégek két különféle menüből választhatnak, amelyek közül mindkettő köré egy műsorprogram épül: a rövidebb, másfél órás programot kínáló „Magyar ízelítők és show”, illetve a hosszabb, háromórás programot kínáló „Magyar vacsora és show”.

Az étlap egyaránt tartalmaz autentikus magyar falatokat, prémium fogásokat, halas és vegetáriánus ételeket, és még a gyerekekre is külön gondoltak.

A megnyitó estéjén mi is végigkóstoltuk az egész gasztronómiai kínálatot: a kacsamáj patéval kezdve a gulyáslevesen, a vargányakrémlevesen át a rostonsült fogasfiéig, miközben olyan újragondolt ételeket is megízleltünk, mint a göngyölt csirkepaprikás tarhonyafelfújttal és különlegességeket, mint a karfiolsteak.

A leves elfogyasztása után elhalványultak a fények és kezdődött a show. Előbb egy mókás juhász vezette fel a show-t, majd táncosok robbantak be a térbe: csizmák csattogtak, szoknyák forogtak, a zene egyre gyorsult, én meg azon kaptam magam, hogy együtt jár a lábam a zenével és közben ámulva figyelem a műsort.

A humorral átszőtt előadásban egymást követték a profi táncos és néptáncos előadások, látványos show-elemek, légtornász produkciók, amelyeket gyönyörű énekes előadásokkal színesítettek.

Mire a desszertként felszolgált málnás csokoládétorta és somlói galuska megérkezett elérkezett a finálé ideje is, amely nem is lehetett volna ennél grandiózusabb. A táncosok és zenészek még magasabb fordulatszámra kapcsoltak és fergeteges show-t adtak, a jóllakott közönség pedig egyszerre tapsolt és mosolygott.

Forrás: Szöllősi Tímea, Turizmus Online