Első Pesti Rétesház

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Október 6. utca 22.

Elérhetőség: (+36) 1 428-0135

Adatok

Férőhelyek száma: 120 fő

Konferenciaterem kapacitás: 50 fő

Konferencia termek száma: 1 db

Étterem kapacitás: 120 fő

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT

Kérjen ingyenes árajánlatot itt az info@dayholiday.hu e-mail címen, vagy hívjon minket a +36 1 315-1666-os telefonszámon!

Térkép

Leírás:

Az Első Pesti Rétesház Magyarországon, egyedülálló módon, Budapest szívében, egy 1812-ben épült műemlék épületben kezdte meg működését 2007-ben, s tekinti küldetésének, hogy megőrizze, tovább örökítse, népszerűsítse ezt az igazi magyar hagyományt, a rétes elkészítésének és fogyasztásának élményét, hogy olyan gasztronómiai kalandokkal gazdagítsa vendégeit, melyeknek súlyuk, történetük, értékük van.

A réteskészítés hagyomány és művészet. Tradíció, amelyet évszázadokkal ezelőttről őrzünk, és művészet, hiszen csak a mesterek képesek elkészíteni tökéletesen. A jó rétes készítését nehéz szavakkal elmesélni. Hosszúra nyújtott, leheletnyi vékony tésztájának zsíros rétegeibe a történelem, a szenvedély és a gondoskodás is belesül.

Rétesházunkban egy eredeti recept alapján, hosszú évek tapasztalata mellett, a legtisztább alapanyagok felhasználásával, magas sikértartalmú magyar lisztből, kézimunkával, autentikus környezetben készülnek ezek a pompás finomságok, hogy az idelátogató vendégek átélhessék azt a különleges élményt, amelyet a magyar búzának, és az utánozhatatlan, oly nehezen elsajátítható készítési folyamatoknak köszönhetünk.

Az Első Pesti Rétesház hisz abban, hogy a minőség és a tartalom az élet minden területén elengedhetetlen.

Kóstolja meg a legnagyobb gondossággal elkészített réteseinket, és azonnal megérti, megérzi a rétegek között rejtőző értékeket!

Legyen az baráti, üzleti vagy alkalmi látogatás, éttermünk 9 órától várja kedves vendégeit széles étel- és italválasztékával és persze ízletes réteseivel!

Ön is hozzánk hasonló módon kedveli a rétest?

Ugorjon be hozzánk a nap bármely szakaszában és lepje meg magát vagy ismerőseit!

Egész nap sülnek nálunk a rétesek. Fogyassza nálunk vagy akár otthona melegében!

Rétesházunk ideális környezet megbeszélésekre, munka előtt és után, vagy akár szabadidőben egy kis beszélgetésre.

Megfelelő helyszín üzleti ebédekre, vacsorákra, elegáns magyaros hangulattal megtűzdelve.

Teljes befogadóképesség: 120 fő

Hagyományőrző galériánkban: 50 fő

HUNGARICUM PROGRAM

Különleges ajánlatunk azoknak, akik szeretnék megtapasztalni a magyar hagyományokat és a rétesnyújtás fortélyait.

- 12 perces kisfilm a rétesről, Budapestről és Magyarországról (magyar, angol, német, francia, orosz, japán narrációval)

- Rétesnyújtás bemutató a vendégek aktív részvételével

Konferenciaterem kapacitások
Terem neve Alapterület (nm) Széksoros (fő) Iskolapados (fő) U alak (fő) Bankett (fő) Belmagasság (m) Természetes fény Oszlopok
Hungaricum Terem 60 - - - - 3 nincs nincs
Étterem 90 - - - - 4 van nincs