XVIII. Tatai Vadlúd Sokadalom

November elején már megfigyelhetők az első vadlúd fajok a tatai Öreg-tó közelében. Ez okból idén, november 24-én 18. alkalommal kerül megrendezésre a Tatai Vadlúd Sokadalom nevű szabadtéri fesztivál.

November elején már megfigyelhetők az első vadlúd fajok a tatai Öreg-tó közelében. Ezen okból idén, november 24-én 18. alkalommal kerül megrendezésre a Tatai Vadlúd Sokadalom nevű szabadtéri fesztivál.

A tatai Öreg-tó partja önmagában egy csodás hely egy kellemes délutáni sétához, de ha mindeközben több száz, akár több ezer vonuló madár tarkítja az eget, illetve a tó környékét különösen ajánlott ellátogatni ide.

A Vadlúd Sokadalom legfőbb programjai 2018. november 24-én, szombaton lesznek.

A tómederben napközben is meg lehet figyelni a madártömeg egy részét, ezért aki teheti vigyen magával távcsövet!

Sem a ludak ébredését és indulási idejét, sem a késő délutáni hazaérkeztüket, nem lehet pontosan előre megmondani, mindent összezavarhat egy rétisas, egy hang vagy fényeffektus, így aki biztosan szeretné látni a vadludak kihúzását az legyen ott szombaton 7 órára, de ne legyen türelmetlen, ha csak fél 9-kor repül fel a csapat. Ugyanígy a vadludak első hazatérő csapatainak érkeztére fél 4-től lehet számítani, de az utolsók csak 5 körül érkeznek meg.

A köztes időben pedig nagyszerű időtöltés a sokadalmi vásárban falatozgatni a helyi termelőktől vásárolható pecsenyéből, lepényből, kalácsból. Borászok borait, teakülönlegességeket kóstolva sétálni a tó partján. Vagy elveszni a kézművesek vásári standjai között.

A fesztivál a környezettudatosságot kiemelten fontosnak tartja, és erre szeretné kérni vendégeit is. Erről részletesebb információkat  a honlapon olvashatnak itt.

Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület 

A rendezvény díszvendége a WWF Magyarország.

Részletes program itt >>

Forrás: vadludsokadalom.hu