Nagyvad a Badacsony közepén

A felújított Hotel Neptun és étterme, a Tilia Borvendéglő új szereplőként tűnt fel Badacsony központjában.

A felújított Hotel Neptun és étterme, a  vadhúsokra specializálódott Tilia Borvendéglő új, markáns szereplőként tűnt fel Badacsony központjában. A minőségi Badacsony-élményt kereső vendégeknek akarnak imponálni, még olyanoknak is, akik nem épp a muflonhús rajongói.

Badacsony nagy múltú helyei közül korábban már megújult a Pláne (az egykori Poharazó) vagy a Kishableány, de most már a múlt században is híres vendégeket fogadó Neptun is modernizálódott kívül-belül, miközben a szálloda emeleti része még a felújítás előtt időket idézi.

Az immár Hotel Neptun néven futó szálló borvacsorákkal egybekötött eseményekkel is a változást hangsúlyozza, hiszen a vendégek az ételek mellett a környék piacaiból, borászataiból, vagy épp korcsolyapályáiból is ízelítőt kapnak egy hétvége alatt. A hosszútávon négycsillagos kategóriát megcélzó Neptun és az új névre keresztelt borvendéglő egyelőre az átmenetet sugározza, a szállórészen első körben az alsó szinten lévő szobák kaptak új külsőt. A Tilia borvendéglő máris elég erős arcéllel rendelkezik a kreatív séf, Vári Dávid személye miatt. A vadhúsok iránt elkötelezett Vári stílusa az étlapon is dominál. Szerencsére a borvendéglő kifejezés sem üres frázis, hiszen a vacsorákon a környékbeli pincészetek dominálnak a Szászi, Bencze vagy épp a 2HA borászatok termékeivel.

A 2018-as év még csak a kezdetet jelenti, a felső szint modernizálása után új, kevésbé kihívó külsőt kaphat az épület homlokzata, ha sikerül további pályázatokon forrást gyűjteni, a padlástérben pedig egy üvegablakos konferenciaterem is épülhet majd.

Forrás: welovebalaton.hu