Csúszdázás a fák között

Hamarosan átadják a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő vadonatúj csúszdaparkját. A zöldövezetben, a fürdő sportpályáinak közvetlen közelében kialakított létesítmény hét különböző csúszdaelemmel és dunai homokkal feltöltött k...

Hamarosan átadják a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő vadonatúj csúszdaparkját. A zöldövezetben, a fürdő sportpályáinak közvetlen közelében kialakított létesítmény hét különböző csúszdaelemmel és dunai homokkal feltöltött környezettel várja a vendégeket várhatóan július 1-jétől.

Harkányfürdő Valaha egy kétcsúszdás indítótorony volt a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő legújabb látványosságának helyén, felújítását követően pedig ma már a Dél-Dunántúl legnagyobb csúszdaparkja áll a területén. A közel 200 millió forintos beruházásból megvalósított létesítményt tavaly szeptemberben kezdték el építeni, egy hét múlva várhatóan megnyílik a nagyközönség előtt is. A gyógyfürdő parkjának közepén, a fák között találhatják meg a vendégek a hétféle csúszdát, amelyeket sportpályák vesznek körbe, így két csúszás között strandfocizni, „röpizni és kézizni” is lehet. Az eddigi átöltöző kabinok helyén finom dunai homokkal feltöltött környezetet alakítottak ki, ahol strandi környezetben lehet pihenni. A csúszdapark különlegességét az is adja, hogy a csúszdák forgatott vizét hőcserélővel tartják melegen, így kora tavasztól késő őszig folyamatosan kellemes körülmények között lehet siklani.

Összesen hét csúszdából épül fel a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő legújabb látványossága, amely minden korosztály számára többféle csúszási lehetőséget is kínál. A gyermekeseket családi csúszda várja, ahol három méteres magasságból akár négyen is lejöhetnek, de a bátrabbak a kamikazén csúszhatnak le majdnem tíz méterről. A vendégek igénybe vehetnek egy testcsúszdát, az ún. hagymacsúszdát (amelyben olyan nagy a sebesség, hogy a kilenc méteres átmérőjű részen 3-4 alkalommal is körbeviszi a lendület a fürdőzőket), van ufó- és anakonda csúszda is, több esetben pedig gumimatracon sodródhatnak le a vendégek. Igazán látványos elem az a sötétített, zárt csőcsúszda, amelyen 30-40 centinként fénycsíkokon világít be a nap, miközben a fürdőzők a térérzéküket is elveszítik.