Zalai szálláshely a 25 legjobb európai szálloda között

A díjra 216 szálláshelyet jelöltek 25 országból

Június 19-én rendezték meg az International Hospitality Awards 2021 díjátadó ünnepségét Kijevben. A díjra 216 szálláshelyet jelöltek 25 országból. A zalacsányi Pálos Resort a Best Country Hotel díjat nyerte el.

A díjátadó gálavacsoráján 250 vendég vett részt, köztük a döntőbe bejutott európai szállodák képviselői, nemzetközileg elismert vendéglátóipari szakemberek, diplomaták, újságírók.

Magyarországról hét szálláshely került be a döntőbe, köztük a budapesti Kempinski Hotel Corvinus, a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda, az alsópetényi Prónay Kastély, a budapesti Novotel City Hotel, a hévízi Palace Hotel és a budapesti Hotel President.

2021-ben egy magyar nyertese lett a versenynek: a zalacsányi Pálos Resort nyerte el a Best Country Hotel díjat. 2020-ban szintén zalai szálláshely, az alsópáhoki Kolping Hotel vehette át a Best Family Hotel díjat.

A Pálos Resort nevében a tulajdonosok, Badacsonyi Tamás és felesége Badacsonyi-Kovács Nikoletta vette át a díjat.

A jelölteket a nemzetközi szakmai zsűri véleménye, illetve a vendégek minősítései értékelték. A 18 vendéglátóipari szakemberből álló zsűri értékelése és a nemzetközi értékelőoldalak vendégvéleményei (booking.com, TrustYou stb.) 50-50 százalékban számított bele az eredménybe. A verseny hivatalos auditora a Grant Thornton nemzetközi könyvvizsgáló volt.

A Pálos Resort Zalacsány örvényeshegyi részén lenyűgöző természeti környezetben épült, balaton-felvidéki népi építészeti stílusban. A szálláshelyhez tartozó közel 10 hektáros birtokon dámszarvasok élnek.

A birtokon egy különleges atmoszférájú szabadtéri színpad is található, amely minden évben egyedi rendezvényeknek ad otthont. Itt debütált 2018-ban az Örvényeshegy Piknik fesztivál, amelyet a Grammy díjas Al di Meola nyitott meg. 2019-ben a soul koronázatlan királya, az olasz Mario Biondi adott itt koncertet. 2021-ben július 9–11. között rendezik meg a fesztivált.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Pálos Resort/ A Pálos Resort balaton-felvidéki népi építészeti stílusban épült szálláshely

Fotó: Pálos Resort/ A Pálos Resort tulajdonosai, Badacsonyi Tamás és Badacsonyi-Kovács Nikoletta a díjátadón