XVII. Budapest Oldtimer Show

2022. május 13-15. között várja a régi járművek szerelmeseit Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer-jármű kiállítása a Magyar Vasúttörténeti Parkban.  

A három nap alatt rengeteg program közül válogathatnak a látogatók; 500 oldtimer járművel ismerkedhetnek meg, köztük nagyon ritka és Magyarországon soha nem látott autókkal és motorokkal. A külső területeken nagyobb járművek, buszok, teherautók, traktorok, amerikai autók láthatóak.

A Víztorony Parkban lesznek a katonatábor, a veterán katonai járművek, a veterán fegyver és öltözet kiállítás. A fiatalok kedvéért „Sport- és Tuningautó Kiállítást” rendeznek, az apróságokat állatsimogató és népi termelőeszköz interaktív bemutató szórakoztatja, ahol a gyerekek saját maguk által morzsolt kukoricával etethetik meg az állatokat. 

A nosztalgia-járművek mellé jól illik a hagyományőrzés és a gasztronómia. A „Gasztro utcában” füstölt kolbászok, házi sajtok, kürtőskalács, lekvárok, fűszerek, a „Kézműves utcában” és a „Vásártéren” kézműves portékák kínálják magukat.

Európa legnagyobb gőzmozdony és vasúti kocsi kiállításán ezen a hétvégén látható lesz a holokauszt emlékvonat, a híres Aranyvonat és Horthy kormányzó tárgyalókocsija is. Elindul egy igazi gőzmozdony, és kipróbálhatók lesznek a Vasúttörténeti Park interaktív programjai is: a lóvasút, a sínautó, a hajtány és a kerti vasút.

A rendezvény pénteken 12:00-18:00 óra között, szombaton és vasárnap 09:00-18:00 óra között látogatható. További információ>>