Uszoda és sportközpont nyílt a budapesti belvárosban

Megnyitott az V.30 Belvárosi Sportközpont Budapest szívében sokrétű sportolási lehetőséggel.

"Az V.30 Belvárosi Sportközpont által egy olyan létesítményt szerettem volna megteremteni a belvárosiaknak, ahol idősek, fiatalok, családok, diákok együtt sportolhatnak, pihenhetnek és töltődhetnek fel, sőt ahol a legifjabb belvárosiak eljuthatnak az első karcsapásoktól a magabiztos úszástudásig" - nyilatkozott Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere.

A 11 szintes komplexum még tavaly készült, megnyitására a koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett sor. A Belváros Önkormányzata által létrehozott sport- és élményközpont kínálata: 4 pályás, 25 méteres úszómedence, tanmedence, termálvizes wellness részleggel, szaunák (finn, infra, bio), gőzkabin, jakuzzi, röplabda-, kosárlabda-, tollaslabdapálya, teqball asztalok, fitneszközpont, csoportos óra termek (jóga, aerobik, funkcionális edzés), rendezvénytermek és Budapest második legmagasabb mászófala.

A Vadász utcában található komplexum érdekessége, hogy egy mindössze 35x19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal ellensúlyozva a kis alapterületet, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence, vagy a sportcsarnok nyújtó terasza és a rendezvénytermek mozgatható falai. A sportközpont akadálymentes kialakításának és sokrétű szolgáltatásainak köszönhetően minden korosztály által látogatható.

Forrás: MTI / Turizmus Online