Újdonságok Mezőkövesden

Új szálláshelyek nyíltak a Zsóry Liget komplexumban, a cél, hogy minden vendég megtalálja a számára ideális pihenési formát.

A Zsóry Liget Camping & Resort **** területe közel 1,5 hektár, csendet, nyugalmat és árnyékos pihenőhelyeket kínál ősfás parkban, az Ostoros patak partján.

A kempingben a sátorral, lakókocsival és lakóautóval érkező vendégeket várják, de prémium faház választására is van lehetőség. A fűthető-klimatizált prémium faházak 4 fő kényelmes elhelyezésére alkalmasak, teljesen berendezettek és felszereltek.

A kemping területén található a Zsóry Liget Panzió***, ahol 21 teraszos szoba foglalható, és reggelis ellátás is kérhető, akár a sátorhelyet vagy a parcellát foglaló vendégek számára is.

A barátságos Zsóry Liget Vendégház*** a kempingtől egy karnyújtásnyira épült, egy csendes kis utcában, az erdő mellett. Saját udvar, bográcsozási és csapatépítő lehetőségek szolgálják a vendégek kényelmét. Kényelmes, jól felszerelt, részben klimatizált szobákat kínál, ahol nem kell lemondani a saját fürdőszoba kényelméről sem.

A megújult Zsóry Liget Hotel & Spa***-ban 59 szoba és egy 100 fős rendezvényterem is helyet kapott. A vendégek kikapcsolódásáról úszómedence, egy kedves kültéri medence, szaunák és sókamra gondoskodik. A masszázsok és az egyéb kezelések pedig a megfáradt test és lélek feltöltését garantálják.

2021-ben teljes felújításon esett át a cégcsoport legrégebbi tagja, a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness**** is.

A régió legfinomabb ízeit és a matyó népművészet kincseit ötvözi a Rózsa Étterem, ahol Mezőkövesd nagy hírű iparművészeinek alkotásai fogadják a betérőket. A homlokzat fából készült dísze Kiss Mátyás remekműve, az étteremben található csodálatos festett bútorok Kovács Szabolcs alkotásai, a falakon Fehér Tibor fazekas tányérjai és csuprai díszelegnek.

Az étterem mottója, a „Trend & Tradíció” jegyében a környékbeli alapanyagokból készült ételeket kínálnak a vendégeknek. A sajtot a Bükk-hegység lábától, a lekvárt és a szörpöt a szomszédos településekről rendelik. Az étlapot a magyar konyha fogásai és a környék ízei uralják, de napi ajánlatukban szerepelnek a nagyvilág ízei, és nem feledkeznek meg az ételérzékenyekről sem.

Miért érdemes a Zsóry Ligetet választani?
Mezőkövesd a Mátra-Bükk turisztikai térségben fekszik, egyórányi autózással elérhető, akár Budapestről, akár Debrecenből érkeznek a vendégek. 

A környék fő vonzereje a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő. A 11 hektáros, gyönyörűen parkosított fürdőben 22 medence közül választhatunk . A szórakozást, felfrissülést csúszdapark, hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben három különböző hőfokú gyógymedence, szaunavilág, élményfürdő-uszoda komplexum és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére.

A fürdő vize 1968 óta hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Az országban a legmagasabb kéntartalmú gyógyvíz javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

A környék rendkívül gazdag fürdőkínálattal rendelkezik, ha a vendégek újdonságra vágynak a szomszédos a mezőkövesdi fürdő után, akkor választhatnak a Miskolctapolcai Barlangfürdő, az Egri Termálfürdő és az egerszalóki fürdők között is.

A 2020-ban adták át Zsóry Liget Zsóry-fürdő főterét, ahol különleges élményelemekkel tarkított játszótér, rekortán futópálya, tó és kültéri fitneszpark várja az ide látogatókat. És persze ne felejtsük el, hogy az UNESCO szellemi világörökségi listáján szereplő „matyó hímzés” is Mezőkövesdhez köthető.

A sportok szerelmesei a Tisza-tó környékét célozhatják meg, hiszen 25 perc alatt ide is eljuthatnak autóval. Amit mindenképp érdemes kipróbálni, az a Tisza-tó körül kiépített, 70 kilométer hosszú bicikliút, amit az ország legbiztonságosabb terepeként tartanak számon.