Újabb két pesti étterem söpört be Michelin-csillagot

A Michelin Kalauz ellenőrei a Standnak és Babelnek is megszavaztak egy-egy csillagot. 

A Michelin Kalauz ellenőrei a Standnak és Babelnek is megszavaztak egy-egy csillagot. Mindegyik korábban elismert hazai étterem meg tudta őrizni a csillagait - a Costes, Costes Downtown és Borkonyha megőrizte az egycsillagos minősítést, az Onyx pedig a két Michelin-csillagját-, adta hírül az index hírportál.

Idén Bécsben hirdették ki a Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát. A 2019-es kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek, és idén került fel a tesztelők térképére Zágráb, Dubrovnik és Reykjavik.

A tavalyi év több szempontból is izgalmas volt a hazai gasztronómia számára, de idén sem lehet okunk panaszra, a Stand és a Babel is kapott egy csillagot, pont ahogyan a szakértők is megjósolták.

A Standot 2018-ban nyitotta meg Szulló Szabina és Széll Tamás, mert a Stand25 bisztró mellé szerettek volna egy fine-dining éttermet is.

A név kötelez, a díjakat és címeket sorra halmozó séfpáros új bázisa nemrég megkapta az egyik legnagyobb hazai elismerést is, február 25-én övék lett a Dining Guide Év Étterme Díj. És emellett bezsebelték a legjobb éttermi kávélapért járó különdíjat is.

forrás: index.hu