Tribe és ibis hotel épül a Groupama Aréna mellett

Az Accor és a WING ingatlanfejlesztő megállapodást kötött, melynek értelmében két hotelmárka – a Tribe és az ibis – nyílik a Liberty irodaprojekt déli szárnyában.

A szállodák a tervek szerint 2023 őszén nyitnak meg az Accor üzemeltetésében. A Tribe az Accor egyik leggyorsabban növekvő európai márkája, amely újjáalakítja a hagyományos szállodai élményt és újradefiniálja a megfizethető luxust: a vendégek kortárs terekben élhetnek, dolgozhatnak és szórakozhatnak. A márkához tartozó hotelek négycsillagos, középkategóriás szállodák, amelyeket úgy terveztek, hogy élettel teli, stílusos és kiemelkedően jól használható tereivel izgalmas és igényes legyen – tájékoztatta turizmus.com szerkesztőségét a szállodavállalat.

Az új budapesti Tribe a márka első szállodája a magyar piacon: 166 vendégszobát kínál, maximális kényelemmel és a legújabb technológiával felszerelve. A koncepció részeként a földszinten vibráló közösségi tér kap helyet, amely középpontjában barátságos lobby és business sarokként is működő lounge várja az utazókat. A szálloda emellett reggeltől estig nyitva tartó, nyáron teraszos, à la carte éttermet, sky bart, fitnesztermet, mélygarázst és akadálymentesített vendégszobákat kínál. A szálloda konferenciaközpontja 220 fő befogadására alkalmas, multifunkcionális rendezvényterme négy különálló részre osztható. Az épület tervezője a DPi design.

A közlemény szerint az ibis márka folyamatosan alakítja az economy kategória szállodai standardjait; a szabványosított megközelítésről személyre szabottabb modellre váltott, amely négy új designkoncepción – Square, Agora, Plaza és Soda – alapul. A Liberty projektben a városi Plaza koncepción alapulva 166 ibis szállodai szoba áll majd rendelkezésre. A modern stílusú szobák központi eleme egy könyvespolc. Az exkluzív funkcionális elrendezés és a különböző terek új használati módokat kínálnak a vendégeknek; az ibis mostantól akár hat fő befogadására alkalmas szobákat is kínál.

„Budapest kulcsfontosságú piac az Accor számára a régióban és azon túl is – mondta Camil Yazbeck, az Accor alelnöke és észak-európai fejlesztési vezetője. – Ezért döntöttünk úgy, hogy ide hozzuk el legmerészebb és leginnovatívabb koncepcióink közül néhányat – az új Tribe-ot, a modern nomádokat célzó középkategóriás márkát, valamint az ibis szállodák új generációját, a legdinamikusabb szállásalternatívát az economy szegmensben."

„A WING zászlóshajó fejlesztése, a Liberty többfunkciós épületként unikális pozíciót tölt majd be a magyar ingatlanpiacon. Egyediségét a kiváló megközelíthetősége, valamint az általa kínált széles szolgáltatáspaletta és a környezetbarát megoldások jelentik" – mondta Schőmer Norbert, a WING Zrt. irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese. Az új szállodák Budapest IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és az Albert Flórián út kereszteződésében, a Liberty projekt déli szárnyában, közvetlenül a Groupama Aréna és a Telekom székház mellett kapnak helyet. Elhelyezkedésükből adódóan kiválóan megközelíthetőek az M3-as metróval, az 1-es villamossal, vonattal és távolsági busszal is. A szállodák 15 percre vannak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől, és az M5-ös bekötőúton keresztül közvetlen kapcsolattal rendelkeznek az autópályákhoz – zárul a közlemény.

Forrás: turizmus.com