Tea mindenkor

Finom üdítő italok készíthetők különféle gyógy- és fűszernövényekből, legtöbbjüknek kiváló gyógyhatása van, és koffeint sem tartalmaznak.

Finom üdítő italok készíthetők különféle gyógy- és fűszernövényekből, legtöbbjüknek kiváló gyógyhatása van, és koffeint sem tartalmaznak.

A gyógyfüvekből készült teák fogyaszthatók télen-nyáron: hidegben melegen, melegben egy kis jéggel (ilyenkor valamivel erősebbre készítsük a teát). Az alábbi teák mindegyikének van valamilyen előnye az élvezeti értékén kívül, egyik enyhe nyugtató, másik az emésztési panaszokat enyhíti.

Kamilla

A kamillának finom, enyhén alma íze van, ideges gyomorpanaszokra, gyulladásra kiváló, sőt, a diabétesz is megelőzhető rendszeres fogyasztásával .

Gyömbér

Számtalan kiváló élettani hatása van, többek közt enyhíti a tengeri betegséget, így hosszabb utazások, főként repülés előtt igyunk gyömbér teát.

Citromfű

Enyhe, de hatásos nyugtató, a stresszes fejfájást enyhíti, antidepresszáns, este fogyasztva pedig az álmatlanság ártalmatlan ellenszere.

Borsmenta

Akár önmagában fogyasztjuk, akár a borsmentát a fekete teához adjuk hozzá, kiváló frissítő. Megelőzi a puffadást, megnyugtatja a felfordult gyomrot. Manapság már majdnem mindegyik tea kapható tasakos formában, de igen jók a szaküzletekben beszerezhető szárított gyógynövényekből készült teák is. Mindkét esetben a leforrázott teát lefedve tíz percig hagyjuk állni, hogy az illó olajok a gőzzel együtt ne párologhassanak el.

Forrás: Informed.hu