Szilveszterkor tarolt az Airbnb is

Miközben a szállodák sem panaszkodhatnak az év végi forgalomra, a legfrissebb adatok szerint világszerte körülbelül 4,5 millióan töltötték a szilveszter éjszakát az Airbnb-n lefoglalt szálláshelyeken.

A Statista osztotta meg a Bloomberg egyik újságírójának Twitter-bejegyzését, amely az Airbnb szilveszteri foglalásainak alakulását ismerteti.Eszerint a hotelszakma "mumusán" keresztül körülbelül 4,5 millió vendég foglalta le a szállását 2019 utolsó éjszakáján, miközben öt évvel korábban csupán 540 ezer volt ez a szám.A Statista arra is emlékeztet, hogy az idén várhatóan tőzsdére megy az Airbnb, amelynek a piaci értéke jelenleg meghaladja a 30 milliárd dollárt.

A 2008-ban három iskolatárs által alapított cég eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy rövid távra megfizethető lakhatási lehetőséget biztosítson a felhasználói számára. Mára azonban túl azon, hogy forradalmasította az utazási iparágat, számos nagyvárosban, így Barcelonában és Lisszabonban magára haragította a helyieket az egekbe lökött ingatlanárakkal és a zsúfoltság növelésével.

Forrás: turizmus.com